Sopivassa suhteessa: Lapsettomalla naisella ei ole asiaa äitilaumaan

Helmen blogisti huoltaa avioliittoa keittotaitojensa avulla. Elli puhuu lapsista ja siitä, miten ne määrittelevät naisen.

Elli Mäkilä on 32-vuotias toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Nyt Mäkilä huoltaa avioliittoaan oikein valituilla raaka-aineilla – rakkausaineilla, kuten Mäkilä itse niitä kutsuu.

Tällä kertaa Elli puhuu lapsista – ja lapsettomuudesta.

"Sinne äitien sekaan ei noin vaan mennä mukaan. Kun äitilauma puhuu lapsiasiaa ja nostelee vuorotellen omia ja toistensa lapsia, niin sitä lapsetonta naista ei sinne kuulkaa mukaan haluta epätasapainoa tuomaan. Ja kun miehet vihdoin pääsevät eroon vaimoistaan, eivät ne kaipaa kaljapiiriinsä muitakaan naisia. Ja ymmärrän sen täysin. Joten mitäs jos vaan etsin sen vierasaitan ja tirvaisen siellä pikku salakännit. Täti palaa sitten huomenna mukaan minigolfiin. Jos palaa.

No, työelämässä olin vuosia työantajien mielestä pelkkä riski, sillä elin omistusasunnossa, vakituisessa parisuhteessa, mutta olin lapseton. Ilmiselvä huijari, joka haluaa vakituisen sopimuksen ilmoittaakseen heti koeajan jälkeen jäävänsä loppuvuodesta sitten äitiyslomalle. Ja vaikka lain mukaan lapsiasiaa ei työhaastattelussa saa kysyä, niin nykyistä työpaikkaani ja erästä mainostoimistoa lukuun ottamatta asia nostettiin esille suoraan tai rivien välistä joka ikinen kerta. Kahdessa jopa vannotettiin, etten tekisi lapsia ainakaan kahteen vuoteen. Toinen paikka jäi saamatta, kun ilmoitin, että perhesuunnittelu on minun ja mieheni välinen asia, ei heidän."

Mäkilän blogi on huumoriin naamioitu päiväkirja, jonka kokeellisessa keittiössä testataan romantiikannälkäisen eksoottiset mausteet, villit yrtit ja mielen tyynnyttävät muhennokset.

MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja