Sony-pomo puhelinuutuuksista: ”Korjasimme kaksi tuskan aihetta”

Sony on julkistanut Mobile World Congressin avajaisaamuna hieman yllättäen uuden kolmen puhelimen mallisarjan, Xperia X -perheen. Sonylta ei odotettu aivan huippupuhelinten julkistuksia MWC:ssä, mutta sellainenkin nyt taas saatiin.

Xperia X -malliston näyttöjen koko on maltilliset viisi tuumaa ja siihen sopivasti huippumallinkin Xperia X Performancen näytön tarkkuus on ”vain” Full HD eli 1920×1080 pikseliä, mutta muuten X Performance sijoittuu aivan terävimpään huippuluokkaan kaikilta osin, kuten kameraltaan ja tehoiltaan. Myös tämä Xperia X Performance on tulossa myyntiin Suomessa, vaikka sen Euroopan myynnin suhteen ehtikin herätäjo kysymysmerkkejäkin.

– Xperia X -mallisto on aivan uusi alku Sonylle, uusi luku. Aiempi Xperia Z -sarja oli osa muutostamme Sony Ericssonista eteenpäin Sonyksi. Nyt on uuden aika, kommentoi Sony Mobilen tuotemarkkinointipäällikkö Jun Makino Barcelonassa Teknavin sisältökumppani Mobiili.fille.

– Mobile World Congress oli nyt tärkeä etappi meille Sonylla ja Xperialle. Uusien puhelintenkin on tarkoitus viedä meitä kohti uutta visiotamme, joka rakentuu muun muassa uudenlaisista viestintätavoista.

Xperia X -sarja tulee jatkossa käsittämään Sonyn mallistossa hintapisteitä ylimmästä luokasta ylempään keskiluokkaan. Haastattelumme jälkeenkin osittain epäselväksi jäi, millaiseksi Sonyn puhelinmalliston tulevaisuus on muodostumassa. Varmuutta ei esimerkiksi saatu Xperia Z -sarjan jatkosta uusilla puhelimilla.

Uuden mallinimen ohella Xperia X:n myötä myös Sonyn muotokieli on muuttunut jonkin verran. Uudet Xperia X -puhelimet ovat kuoriltaan ja reunoiltaan kokonaan metallisia ja ovat yhtä väriä koko puhelin, myöskin ilman erottuvia eri värisiä antennien jakojuovia puhelimen rungossa.

Lisäksi viiden tuuman kokoon on päädytty perusteellisella tavalla.

– Teimme useita eri kokoisia malleja ja viisi tuumaa osoittautui kooksi, joka on juuri täydellinen ja istuu hyvin käteen, toteaa Makino suunnitteluprosessista.

Designin ohella Sony on uusissa puhelimissaan keskittynyt erityisesti kahteen osa-alueeseen, kameraan sekä akkuun.

Kameroiden saralla Sonya avittaa sen oma vahva kameraosaaminen puhelinten ulkopuolellakin sekä hyvin menestyksekäs kamerakennoiliiketoiminta.

Xperia X -sarjan takakameroiden osalta Sony korostaa nopeaa käynnistystä ja kuvausta sekä ennakoivaa hybriditoteutuksen automaattitarkennusta. Xperia X -puhelimilla kuvan otto onnistuu vain 0,6 sekunnissa painamalla kamerapainike pohjaan puhelimen olessa näyttö sammutettuna valmiustilassa. Itse kuva otetaan tässä tapauksessa jo ennenkuin näytön valot ehtivät välähtää päälle.

Ennakoiva tarkennus puolestaan mahdollistaa paremman kohteen seurannan, kun tarkennus on lukittu tiettyyn mahdollisesti vauhdikkaastikin liikkuvaan asiaan tai ihmiseen. Pikakokeilumme perusteella seuraava tarkennus toimii Xperia X -puhelimissa ilman ongelmia.

Takakamerakehityksen ohella Sony on panostanut etukameraan ja nostanut sen tarkkuuden 13 megapikseliin ja panostanut myös erityisesti hämäräkuvaukseen.

– Olemme keskittyneet kuluttajien kokemien tuskan aiheiden kehittämiseen paremmiksi, kommentoi Makino.

Kameran, ja erityisesti hämärien olosuhteiden jaliikkuvien kohteiden kuvauksen ohella toinen tuskanlähde, jota Sony on lähtenyt lievittämään, on puhelimen akku. Uutta Xperia X:ssä on Sonyn sijoituskohteen Qnovo-yrityksen teknologia, joka pidentää akun elinikää. Xperia X:n akun tulisisiis säilyttää kapasiteettinsa paremmin alkuperäisellä tasolla vuosien saatossa kuin normaalisti.

Uusien Xperia X -puhelinten ohella Sony esitteli maanantaiaamuna MWC:ssä myös kvartetin erikoisempia uusia Xperia-laitteita, joista valitettavasti kuitenkin kolme ovat toistaiseksi vasta konsepteja, joiden myyntiintulosta ei ole minkäänlaista kunnollista tietoa.Älykäs korvakuuloke Xperia Ear on tulossa markkinoille tämän vuoden aikana.

Kerroimme aiemmin, kuinka muun muassa yksi laitteista, kuvan vieressä olevalle pinnalle kosketuksin ja pyyhkäisyin käytettäväksi heijastava Xperia Projector toimii jo varsin hyvin demoversiona Sonyn osastolla.

Mikä muita uusia Xperia-erikoislaitteita kuin Earia pidättelee vielä markkinoilta?

– Haluamme luoda erittäin hyvän yhdistelmän laitetta, ohjelmistoa ja palveluita. Päätimme esitellä laitteita nyt, koska haluamme myös kumppanit innostumaan ja kertoa ihmisille, mitä asioita yritämme ratkaista, totesi Makino miksei kaikkia laitteita vielä nähdä markkinoilla.

– Olemme todella sitoutuneita tuomaan tämänlaisia laitteita markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat