Mainos

Soneran yhteisyritys irtisanoo 800 henkeä Saksassa

Soneran ja espanjalaisen Telefonica Moviles -operaattorin saksalainen 3G-yhteisyritys Quam vähentää rajusti henkilöstömääränsä.

Uutistoimisto DPA:n mukaan operaattoriyhtiö on irtisanomassa vähintään 800 henkeä noin 900 hengen työvoimastaan. Yhtiö on myös sulkemassa suurta osaa 15:sta Quam-myymälästään.

Pääomistaja Telefonican mukaan Münchenissä majaansa pitävän Quamin toimintaa ollaan jäädyttämässä.

Yhtiöllä on Saksassa noin 200 000 matkapuhelinasiakasta, mikä ei asiantuntijoiden mukaan ole riittävä määrä kannattavan liiketoiminnan aikaansaamiseksi. Quamilla ei ole Saksassa omaa gsm-verkkoa, vaan se on toiminut vuokralla saksalaisen E-Plus-operaattorin verkossa.

Yhtiön strategiana oli kerätä itselleen gsm-asiakkaita ennen siirtymistä kolmannen sukupolven umts-aikakauteen. Quam mainosti itseään näkyvästi muun muassa viime vuodenvaihteen Saksan-Itävallan mäkiviikolla.

"Umts-lisenssistä ei luovuta"

Sonera ja Telefonica perustivat Quamin hankittuaan elokuussa 2000 Saksan valtion järjestämässä huutokaupassa kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon toimiluvan.

Miljardien eurojen arvoisen umts-verkkolisenssin uskottiin olevan hyvä investointi, mutta se on sittemmin ajanut Soneran lähestulkoon konkurssiin.

DPA:n haastatteleman Quamin edustajan mukaan yhtiö ei ole vaikeuksistaan huolimatta luopumassa umts-lisenssistään.

Sonera omistaa Quamista 42,8 prosenttia ja Telefonica loput. Quamin toimitusjohtaja Ernst Folgmann erosi tehtävistään heinäkuun alkupuolella.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.