Mainos

Soneran hallintoneuvosto jälleen koolla

Soneran hallintoneuvosto on joutunut toistamiseen käsittelemään Soneran taloustilannetta.

Soneran hallintoneuvosto istui jälleen

Tänään Soneran toimivalta johdolta perättiin vastauksia Soneran riskeihin ja tulevaisuusnäkymiin. Hallintoneuvoston jäsen, Metalliliiton liittosihteeri Erik Lindfors arvosteli voimakkaasti ennen kokousta Soneran nykyistä toimintatapaa ja vaati valtio-omistajaa ryhdistäytymään.

Hallintoneuvoston puheenjohtajan Pauli Saapungin mukaan Lindforsin kriittiset kysymykset otettiin esille ja Soneran johdon antamat vastaukset tyydyttivät hallintoneuvoston jäseniä.
-Ei ole olemassa mitään kauhuskenaariota kuten julkisuudessa annetaan ymmärtää. Sonera on vieläkin Suomen valtion yrityshelmiä, Saapunki totesi. Lindfors arvosteli Soneran johtoa mm. siitä, että se on liikaa keskittynyt umts-lupiin ja palveluliiketoimintaan ja vähätellyt perinteistä verkkotoimintaa.
-Toimiva johto antaa näistä lisäinformaatiota, Saapunki lupasi hallintoneuvoston kokouksen jälkeen.

Toinen keskeinen kokousasia oli Soneran hallintoneuvoston rooli. Yksi pienomistaja, tekniikan tohtori Pertti Lounesto, on tehnyt aloitteen hallintoneuvoston lakkauttamisesta. Näin asia nousee esille Soneran yhtiökokouksessa. Hallintoneuvoston varapuheenjohtajan Pirjo-Riitta Antvuoren mukaan hallintoneuvosto voitaisiin lakkauttaa, "mutta ajankohta on nyt huono".

-Hallintoneuvosto ei ole syyllinen, jos joitain ongelmia on. Jos hallintoneuvosto lakkautettaisiin nyt, se voisi Antvuoren mukaan antaa signaalin, että lakaistaan jotain maton alle. Soneran luottamushenkilöt ovat neuvotelleet valtio-omistajan edustajien kanssa hallintoneuvoston roolista ja harkinneet hallintoneuvoston jatkamista puolesta vuodesta vuoteen.

Saapunki kiisti Baldauf-kuvion

Sonera-kritiikissä on monta kertaa nostettu esiin johtajavaihdos. Uudeksi toimitusjohtajaksi julkisuudessa on nostettu Nokian johtajistoon kuuluva Sari Baldauf.

Baldaufin nimi oli esillä hallintoneuvoston kokouksessakin. Saapunki kiisti yhteydenotot ja kertoi olevansa vakuuttunut, ettei Baldaufiin ole otettu mitään yhteyttä. Julkisen kirjoittelun ja erilaisten huhujen Saapunki katsoi osoittavan, että "jostain ulkoapäin halutaan vahingoittaa Soneraa".

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.