Mainos

Sonera myy Hollannin kaapeliliittymäpalvelunsa

Sonera Plazan hollantilainen tytäryhtiö Sonera Plaza Nederland B.V. myy kaapeli-Internet-liittymäpalvelunsa PrimaCom Netherlands Holding B.V:lle. PrimaCom on listattu saksalainen kaapelioperaattori, joka toimii myös Hollannissa.

Kauppaan sisältyvät Quicknet-nimellä kaapelitv-yhtiöiden verkossa tarjottavat liittymäpalvelut, joilla on noin 40 000 kuluttaja-asiakasta. Palveluiden parissa työskentelevä henkilöstö siirtyy PrimaComin palvelukseen. Kaupan osapuolten sopimuksen mukaisesti kauppahintaa ei julkisteta.

Sonera Plaza myy Hollannin kaapeliliittymäpalvelut, koska Internet-liittymien tarjoaminen kaapelitv-yhtiöiden verkon kautta kolmantena osapuolena ei ole yhtiön kansainvälisen strategian mukaista. Sonera Plaza kehittää seuraavan sukupolven asiointikeskusta ensin Suomessa, ja yhtiön kansainvälinen strategia perustuu yhteistyöhön ja partnerointiin paikallisilla markkinoilla toimivien kumppaneiden kanssa, Sonera kertoo. Plazan roolina on tuoda yhteistyöhön asiointikeskuksen ydin, johon kuuluu mm. rekisteröityminen, asiakkaan tunnistaminen sekä sisältöjen ja palvelujen integrointi.

Nyt sovittu kauppa ei koske Sonera Plaza Nederlandin muita palveluita, eikä se vaikuta Sonera-konsernin muiden Hollannissa toimivien yksiköiden toimintaan.

Sonera aloitti ensimmäisten yritysten joukossa Internet-liittymien tarjoamisen kaapeliverkossa Hollannin markkinoilla keväällä 1998. Sonera Plaza Nederland tarjoaa tällä hetkellä liittymäpalveluja viidessä eri kaapeliverkossa Hollannissa. Yhtiöllä on noin 50 000 liittymäasiakasta ja 157 työntekijää. Yhtiön liikevaihto vuonna 2000 oli noin 8 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.