Somevaikuttajan kohtalo Intiassa järkyttää – kertoi tulleensa joukkoraiskatuksi

Kolme otettu kiinni epäillystä turistin joukkoraiskauksesta Intiassa 0:46
Poliisi esitteli medialle kiinniottamiaan joukkoraiskauksesta epäiltyjä.

Brasilialais-espanjalainen turisti kertoi tulleensa joukkoraiskatuksi Itä-Intiassa. Tapaus on järkyttänyt sosiaalisessa mediassa, jossa naiset ovat kertoneet omista seksuaalisen häirinnän kokemuksistaan Intiassa matkustaessaan. 

28-vuotias nainen oli aviomiehensä kanssa moottoripyöräretkellä ja leiriytyneenä yöksi, kun epäilty raiskaus tapahtui. Miehiä epäillään myös aviomiehen hakkaamisesta.

Vaikuttajana tunnettu nainen julkaisi Instagramissa, sittemmin jo poistetun videon, jossa kertoi raiskaustapauksesta. Naisella on Instagramissa 234 000 seuraajaa. 

Videolla hän kertoi seitsemän miehen raiskanneen hänet.

– He löivät meitä ja ryöstivät meidät. Paljoa he eivät vieneet, sillä heidän päätarkoituksenaan oli raiskata minut. 

Intiassa pahoinpidelty pariskunta vietiin paikalliseen terveyskeskukseen hoitoon. Poliisi on tähän mennessä pidättänyt neljä miestä ja etsii kolmea muuta.

Sai runsasta huomiota sosiaalisessa mediassa

Pariskunnan tapaus on pöyristyttänyt laajasti sosiaalisessa mediassa. Useat naiset ovat kertoneet kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä Intiassa matkustaessaan.

BBC:n mukaan yhdysvaltalainen toimittaja kertoi, että Intia on hänen suosikkikohteitaan maailmassa, mutta seksuaalisen väkivallan taso on aivan eri tasolla kuin missään muualla. Hän antoi myös esimerkkejä tuntemiensa naisten kokemista hyökkäyksistä.

Toimittajan sanat suututti Intian kansallisen naisjärjestön päällikön Rekha Sharman.

– Ilmoititko tapauksesta poliisille? Jos et, olet täysin vastuuton ihminen, joka tahraa koko maan maineen vain kirjoittelemalla sosiaaliseen mediaan, Sharma vastasi toimittajalle.

Raiskauslain muutos ei juuri arkitasolla näy

Intiassa raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta on puhuttu näkyvämmin sen jälkeen, kun nuori nainen joukkoraiskattiin bussissa Delhissä vuonna 2012.

23-vuotias opiskelijanainen vammoihinsa, ja tapaus tunnetaan uhrille annetulla nimellä Nirbhaya, "peloton".

Rikos johti valtaviin mielenosoituksiin ja muutoksiin maan raiskauslaissa. 

Suomessa vierailleen intialaisasiantuntijan Shruti Tamben mukaan muutos ei juuri arkitasolla näy. Edelleen kansainvälisen median huomioon nousee ajoittain joukkoraiskaustapaukset Intiassa.

Naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemistä vaikeuttaa Tamben mukaan alempikastisten syrjintä. 

Lue myös:

    Uusimmat