Mainos

Uber-taksikuskia syytetään raiskauksesta Intiassa

Intiassa alkaa tänään oikeuskäsittely, jossa Uber-taksipalvelun kuljettajaa syytetään raiskauksesta Uudessa Delhissä. 32-vuotiaan miehen syytetään raiskanneen nuoren naisen taksimatkan aikana.

Poliisin mukaan kuljetta vei naisen kotiin raiskattuaan hänet ja varoitti tätä kertomasta asiasta viranomaisille. Nainen oli onnistunut ottamaan kuljettajan numeron ylös sekä ottamaan valokuvan autosta.

Raiskauksesta syytetty taksikuski oli pidätetty raiskausepäilyn vuoksi myös kolme vuotta sitten, mutta hänet vapautettiin myöhemmin syytteistä.

Taksisovellus Uberia kritisoidaan siitä, että se oli ottanut kuljettajakseen miehen, jota oli jo aiemmin epäilty seksuaalirikoksesta. Intian poliisin mukaan nettitaksipalvelua vastaan harkitaan oikeustoimia. Yhtiön lisenssi saateteaan perua Uudessa Delhissä.

Poliisi syyttää Uberia siitä, ettei se onnistunut tarkistamaan kuljettajan aiempaa rikosrekisteriä tai varmistamaan, että kuljettajalla oli satelliittipaikannuslaite autossaan.

Uber sanoi sunnuntaina tiedotteessaan, että turvallisuus on sen ykkösprioriteetti. Yhtiö sanoo avustavansa poliisia rikostutkinnassa.

Uberia on kritisoitu kuljettajien puutteellisesta seulonnasta myös Yhdysvalloissa.

Useat raiskaustapaukset ovat kuohuttaneet Intiaa viime vuosina. Kaksi vuotta sitten nuori nainen joukkoraiskattiin bussissa Uudessa Delhissä. Nainen kuoli vammoihinsa. Tapaus johti suuriin protesteihin ympäri maata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.