Järisyttävä seksuaalirikosepäily Intiassa: 28 pidätetty alaikäisen tytön joukkoraiskauksista – teot jatkuneet kuukausien ajan

Intialaisviranomaiset tutkivat tapausta, jossa yli 30 henkilöä on epäiltynä alaikäisen tytön toistuvista joukkoraiskauksista yli puolen vuoden ajan. Epäillyistä 28 on otettu kiinni. Asiasta uutisoi paikallinen media ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Intialaisen NDTV -uutiskanavan mukaan teot alkoivat tämän vuoden tammikuussa, kun 15-vuotiaan tytön miespuolinen ystävä raiskasi hänet ja kuvasi teosta videon. Miehen kerrotaan käyttäneen videota kiristääkseen tytöltä lisää seksiä. Lisäksi miehen kerrotaan jakaneen videon tuttavilleen, jotka olivat niin ikään kiristäneet tyttöä. 

Uutiskanavan mukaan kiristäjät joukkoraiskasivat tytön useammalla eri kerralla ja useassa eri paikassa Mumbain lähistöllä Maharashtran osavaltion alueella. NDTV:n mukaan tapaus on järkyttänyt alueen asukkaita syvästi.

Rikosepäily tuli poliisin tietoon keskiviikkona, kun tyttö ilmoitti asiasta itse. NDTV -uutiskanavan mukaan tyttö nimesi kaikkiaan 33 epäiltyä ja kertoi tuntevansa heistä lähes kaikki.

Paikallinen poliisi on pidättänyt tai ottanut kiinni 28 henkilöä ja kertonut etsivänsä edelleen viittä henkilöä, joita ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:51
Katso myös: Suosittu intialainen guru tuomittiin elinkautiseen nuoren tytön raiskauksesta.

Delhin joukkoraiskaus nosti aiheen pintaan

Tapaus muistuttaa karulla tavalla aiemmin maailmanlaajuista huomiota saaneita seksuaalirikostapauksia Intiassa.

Tapauksista kenties tunnetuin on vuonna 2012 Delhissä tapahtunut seksuaalirikos, jossa nuori 23-vuotias naisopiskelija joukkoraiskattiin väkivaltaisesti bussissa. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. Tapaus herätti raivoa ja johti mielenosoituksiin Intiassa, mutta sai paljon mediahuomiota myös ulkomailla. 

Tekijöistä suurin osa sai kuolemanrangaistuksen, ja tapauksen jälkeen Intia kertoi koventavansa seksuaalirikoksiin liittyviä rangaistuksia. Seksuaalirikokset ovat BBC:n mukaan kuitenkin yhä vakava ongelma Intiassa.

Vuonna 2020 maassa kirjattiin yli 28 000 raiskaustapausta, eli lähes 77 tapausta päivässä. Todelliset määrät voivat kuitenkin vielä olla tätä suuremmat, sillä kaikkia tapauksia ei ilmoiteta viranomaisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja