Somen villinnyt häätrendi voi olla jopa vaarallinen ja pilata parisuhteen – "Valtava hälytysmerkki"

Kummallinen häätrendi on saanut aikaan jopa varoituksen Yhdysvalloissa myytävään kakkupakkaukseen.

Kun anonyymina pysyttelevä morsian kertoi Reddit-palvelussa parisuhteensa pilanneesta tempauksesta, jonka hänen sulhasensa häissä järjesti, useat mediat uutisoivat kirjoituksesta, muun muassa Fox News

Anonyymin kirjoituksen todenperäisyydestä ei luonnollisestikaan ole varmuutta, mutta kirjoitus herätti runsaasti keskustelua jopa vaarallisesta, mutta vähintään parisuhteen vaarantavasta, somenkin villinneestä trendistä.

Sulhanen toimi vastoin morsiamen pyyntöjä

Morsian kertoi kirjoituksessaan hylänneen omat häänsä, kun hänen tuore aviomiehensä työnsi hääkakun hänen naamaansa kaikkien vieraiden edessä. 

Videot, joissa hääkakku liiskataan hääparin toisen osapuolen naamaan, ovat keränneet suosiota sosiaalisessa mediassa, ja sulhanen oli useaan otteeseen nauranut videoille kumppaninsa nähden. TikTokissa hashtagilla #cakesmash (suom. kakun liiskaus) on jo yli 500 miljoonaa näyttökertaa.

Morsian puolestaan oli erikseen pyytänyt, ettei sulhanen toimisi samoin kuin videoissa, sillä hän puolestaan ei pitänyt trendiä hauskana. Lisäksi tapa oli tuttu jo naisen lapsuudesta: morsian sai 17-vuotiaana kakun koristeista haavan otsaansa, kun hänen äitinsä työnsi tyttärensä naaman syntymäpäiväkakkuun. Muistot eivät siis olleet mukavia.

– Kerroin hänelle, että jos hän ikinä tekisi jotain tuollaista, jättäisin hänet, morsian kirjoitti.

Esimerkkivideo somen vallanneesta häätrendistä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Sulhanen vain nauroi morsionsa uhkaukselle ja todella työnsi tämän naaman hääkakkuun parin häissä. Näin toimiessaan sulhanen pilasi 500 dollarin kakun sekä morsiamensa meikin, hiukset ja osan mekkoa.

Tapahtuman seurauksena morsian ryntäsi pois omista häistään. Redditissä morsian kyseli somekansan mielipidettä siitä, oliko hänen häistä poistumisensa ylireagointia. Suurimman osan mielestä morsian toimi oikeutetusti, ja sulhasen teko kertoi epäkunnioituksesta. 

Myöhemmässä kirjoituksessaan morsian kertoi jättäneensä sulhasensa lopullisesti ja ymmärtävänsä nyt, että suhteessa oli paljon hälytysmerkkejä jo ennestään.

Kakkumerkiltä varoitus

Kunnioitus parisuhteessa on yksi asia, mutta sometrendissä piilee myös vaarallinen puolensa.

Today-sivusto kertoo erään leipomoketjun jopa varoittavan kakkupakkauksessaan sometrendiin osallistumisesta.

– Tässä kakussa on varoitus, ettei sitä liiskattaisi kasvoille, havaitsi eräs kuvan pakkauksesta jakanut Reddit-käyttäjä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Varoitus löytyy eteläkorealaisen Paris Baguette -leipomoketjun tuotteesta. Ketjulla on Yhdysvalloissa liki sata myymälää.

"Keskellä kakkua on kiinnitin, joka pitää kakun vakaana kuljetuksen aikana. Teot, kuten perinteinen naaman liiskaus kakkuun, voivat johtaa vakavaan vammaan", varoituksessa todetaan.

Paris Baguetten edustaja kertoo Todaylle, että varoitus on ollut ketjun tuotteissa jo vuosia.

Varoitus todella on paikallaan, sillä esimerkiksi vuonna 2021 uutisoitiin naisesta, joka oli menettää näkönsä, kun hänen ystävänsä liiskasivat hänen kasvonsa syntymäpäiväkakkuun. Kakussa oli pystyssä puisia piikkejä, jotka aiheuttivat valtavan verenvuodon naisen silmään. Nainen säilytti näkönsä kuin ihmeen kaupalla, kertoo News18

Kaikki eivät kuitenkaan usko varoituksen juuri auttavan.

– En ennusta sen tyyppisten ihmisten, jotka liiskaavat ihmisten kasvoja kakkuihin, lukevan tämän kaltaisia varoituksia, totesi eräs Reddit-käyttäjä

"Valtava hälytysmerkki"

Etikettiasiantuntija Jodi Smith kertoi mielipiteensä kakkutrendistä Fox Newsille. Smithin mukaan tempaus on hyvä idea vain, jos kumpikin osapuoli on suostunut siihen.

– Useimmille pareille toisen nöyryyttäminen yrityksenä mennä viraaliksi sinä päivänä, jolloin pitäisi julistaa rakkauttaan ystävien ja perheen edessä, on valtava hälytysmerkki, Smith huomauttaa.

Hääasiantuntija ja hääsivusto Hitchedin toimittaja Zoe Burke pitää yksinkertaista kakunleikkaamisseremoniaa toistaiseksi suositumpana kuin kakun liiskausta – jos ei muuten, niin hääkakkujen tyyriin hinnan vuoksi. 

Burke kertoo kuitenkin Fox Newsille havainneensa hääpilojen määrän kasvaneen, ja pitää viraalihitteyden mahdollisuutta suurimpana tekijänä.

– Jos ei kameroita olisi valmiina tallentamaan asioita, kuten kakun liiskausta tai muita trendejä samalla teemalla, uskon, että niitä tapahtuisi häissä paljon vähemmän. 

Lähteet: Reddit, Fox News, Today

Lue myös:

    Uusimmat