Some tulvii sanoittajamestari Vexi Salmen muisteluita – yhden legendaarisen kappaleen sanat toistuvat tribuuteissa: "Hyvää matkaa Vexi"

0:56
Legendaarinen sanoittaja ja tuottaja Vexi Salmi on kuollut.

Monet muistelevat sanoittaja Vexi Salmea tämän kuolemattomien sanoitusten kera sosiaalisessa mediassa.

Veikko "Vexi" Salmi menehtyi varhain tiistaiaamuna 8. syyskuuta 77-vuotiaana helsinkiläisessä hoitokodissa. Omaisten tiedotuksen mukaan Salmi menehtyi nopasti edenneeseen vaikeaan sairauteen

Uransa aikana Salmi nousi legendaariseksi sanoittajaksi, jonka käsialaa olivat tuhansien suomalaisten iskelmäkappaleiden sanat. Kappaleista yli 3 200 on levytetty. Salmen sanoituksia ovat tulkinneet muun muassa Irwin GoodmanKirkaVesa-Matti Loiri sekä Katri Helena

Useat ovat muistelleet Salmea sosiaalisessa mediassa sekä toivottaneet voimia sanoittajan omaisille. Monet ovat lisänneet päivityksiinsä lempisanoituksiaan Salmen tuotannosta sekä ylistäneet miehen ainutlaatuista tuotteliaisuutta sekä lahjakkuutta sanoittajana. Erityisen moni on lisännyt tribuuttiensa yhteyteen Salmen sanoituksia kappaleesta Maailma on kaunis.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Hyvää matkaa Vexi Salmi. "Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille", eräs kommentoija toteaa Maailma on kaunis -kappaleen sanojen kera. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Yksi virta vielä on edessä, joka kerran ylitetään, ja sen virran tummassa vedessä koko menneen elämän nään. Sitä itse ei joudu ees soutamaan, vastarannalta tullaan noutamaan, toinen kommentoija tributoi Tumma virta -teoksen sanoin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Vexi Salmi on poissa, osanottoni ja voimaa omaisille, kolmas toivottaa Katson sineen taivaan -sanoitusten yhteydessä.

Myös tunnetut suomalaismuusikot ovat muistelleet Salmea omilla sosiaalisen median tileillään. Muistelijoiden joukossa ovat muun muassa iskelmätähti Suvi Teräsniska sekä räppäri Paleface.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Hyvää matkaa Vexi. Muistan kun soitettiin sulle studiosta kun Hei mummoa äänitettiin. Mua vähän pelotti kyseenalaistaa sanavalintojasi toisen säkeistön osalta, kun teksti kuului alunperin ”Nyt yksinäisen mökin kaamos saartaa, päivisin on hetken hämärää...” Minä sanoin että tästä saa sen käsityksen niin kuin mitään kaamosta ei olisikaan. Sanoit että selvä muutetaan se sitten muotoon ”päivisin on pelkkää hämärää...” Asia oli loppuunkäsitelty. Sinä kiitit ja toivotit onnea tulevaan. Kukaan ei siinä vaiheessa ymmärtänyt millaista jouluhittiä olimme tekemässä, Suvi Teräsniska muistelee.

Päivityksessään Teräsniska puhuu myös viime vuonna menehtyneestä Yö-yhtyeen solistista Olli Lindholmista, kertoen kaksikon yhteisistä piirteistä.


– Toivon sinun matkallesi valoa ja kirkkautta. Sulla ja Ollilla oli merkillinen yhteys, josta hän aina puhui. Ehkä se tuo teidät, murheellisten laulujen miehet jälleen yhteen. Kerro terveisiä, Teräsniska päättää kirjoituksensa, toivottaen vielä osanottonsa Salmen omaisille. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– RIP Vexi Salmi, Paleface toteaa päivityksessään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja