Soldiers of Odinin perustaja pahoinpitelyepäilystä: Mies hakkasi vaimoaan, menivät siihen väliin

Soldiers of Odinin kemiläinen perustaja Mika Ranta sanoo, että hänen selvityksensä mukaan ryhmän jäsenet eivät ole pahoinpidelleet ketään Imatrankosken torilla.

Poliisi epäilee kolmea miestä kahdesta pahoinpitelystä viikonloppuna.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoi STT:lle, että poliisilla on paikalla olleen henkilön ottama kuva. Siinä ainakin yhdellä henkilöllä on yllään takki, jonka selässä on Soldiers of Odinin tunnus. Poliisille on kerrottu, että samanlainen takki olisi ollut kaikilla kolmella epäillyllä.

– Medialla on oma versio ja minulla on oma, Ranta sanoi STT:lle puhelimitse.

– Siellä oli joku mies baarissa hakannut vaimoaan, ja sitten siellä oli ollut meidän kerhon jätkiä ryyppäämässä. Kuski oli ainut, jolla oli tunnukset, ja he olivat sitten menneet siihen väliin. Ei siinä mitään pahoinpitelyä ole tapahtunut.

Rannan mukaan kyseessä on "liioiteltu homma", jossa on vain menty väliin.

Poliisin mukaan asianosaisten alustavien puhuttelujen perusteella pariskunnalle olisi tullut kärhämää, jolloin parin mies olisi läpsäissyt naista. Varmistamattoman tiedon mukaan tämä olisi toiminut kimmokkeena pahoinpitelylle, poliisi kertoi.

Ranta sanoo, että aina jos näkee tilanteen, mihin pitää puuttua, siihen on pakko puuttua. Hänen mukaansa voimaa voi käyttää tilanteen vaatiessa.

– Totta kai, jos tilanne sitä vaatii. Ja itseään saa puolustaa.

Ranta ei ole varma, onko Imatralla ryhmän katupartiotoimintaa. Hän ei myöskään ole vielä varma siitä, oliko kolmikon miehistä kaksi ryhmän jäseniä vai ei.

Soldiers of Odin tunnetaan katupartioistaan, joita toimii tiettävästi useilla paikkakunnilla – ryhmän omien Facebook-sivujen mukaan jopa 23:lla. Poliisi on aiemmin arvioinut, että toiminnan laajuutta on liioiteltu.

Soldiers of Odin -nettisivustolla kuvailtiin vielä tammikuussa, että kyseessä on maanlaajuinen katupartiokerho kansalaisten turvaksi. Jäseniksi kaivattiin "isänmaallisia ja maahanmuuttokriittisiä henkilöitä".

Perustaja kertoo sittemmin laittaneensa kotisivun kiinni. Hän sanoo myös, ettei jäsenen välttämättä tarvitse olla maahanmuuttokriittinen tai isänmaallinenkaan.

– Kemin partioon on liittymässä kenialainen. Saa nähdä, mitä media siihen sanoo, loppuvatko ne rasismijutut nyt tuohon.

Packalen: Poliisi tarkkailee Soldiers of Odin -katupartiota 7:03

Tom Packalen oli Huomenta Suomen vieraana tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat