Poliisijohto: Katupartiotoiminnan laajuutta liioiteltu

Vapaaehtoisessa katupartioinnissa ei ole välttämättä kyse niin laajasta ja järjestäytyneestä toiminnasta kuin julkisuuden perusteella voisi olettaa.  

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan katupartioiden toiminnasta ei ole tarkkaa tilannekuvaa, mutta epäilyjä voi esittää siitä, että toiminnasta on annettu paisuteltu kuva.  

Viime päivinä julkisuudessa on keskusteltu vilkkaasti esimerkiksi uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen sekä maahanmuuttovastaisten Soldiers of Odin -ryhmien katupartioista.  

Esimerkiksi Lapin poliisin mukaan katupartioinnista ei ole tullut viime aikoina mitään ilmoituksia.  
– Hyvin hiljaista on ollut, ainakaan poliisille ei ole tullut tietoon tällaista toimintaa, sanoo komisario Juha Ahonen Lapin poliisista.  
Myöskään Oulun poliisin ylikomisarion Arto Aution tiedossa ei ole, että alueella olisi katupartioita.  

Ylikomisario Vesa Kostamo Itä-Suomen poliisista kertoo, että Joensuussa sen sijaan partioidaan säännöllisesti. Kostamon mukaan Joensuussa poliisi pitää katupartioita tiukasti silmällä. Kansalaiset ovat olleet huolissaan vapaaehtoisten partioinnista kadulla.  

Joensuussa partioiva Soldiers of Odin ilmoittaa Facebook-sivuillaan toimivansa 19 paikkakunnalla. Sekä Kostamo että poliisiylijohtaja Kolehmainen epäilevät tätä. Järjestö itse ei halunnut kertoa STT:lle paikkakuntia, joilla sillä on toimintaa.  

– Pahoittelut mutta nyt emme anna haastatteluja, ehkä myöhemmin, STT:lle vastattiin Facebookissa

Lue myös:

    Uusimmat