Soldiers of Odinin jäseniä epäillään suomalaismiehen pahoinpitelystä

MTV Uutisten tietojen mukaan kolmea Soldiers of Odin -ryhmän jäsentä epäillään suomalaismiehen pahoinpitelystä ja joukkotappelusta Imatralla.

Epäilty pahoinpitely tapahtui Imatrankosken torilla viime viikonloppuna sunnuntaiaamuyönä. Tapausta tutkii Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

– Tutkimme asiaa pahoinpitelynä ja teosta epäillään kolmea Jyväskylän liepeillä asuvaa miestä. Heillä on ollut päällään Soldiers Of Odinin hupparit, kertoo tutkinnanjohtaja Jyrki Hänninen Imatran poliisiasemalta.

Miesten epäillään pahoinpidelleen imatralaismiehen sekä samassa tilanteessa torin grillillä toimineen järjestysmiehen. Uhrit eivät saaneet vakavia vammoja.

– Nyrkeillä on lyöty kasvoihin. Tässä on viitteitä siitä, että tilanteeseen on johtanut se, että pahoinpitelyn kohteena ollut imatralaismies olisi ensin läpsäissyt naisseuralaistaan. Tämä on johtanut joukkotappeluun grillillä. Alkoholilla on ollut osuutta tapahtumiin, Hänninen sanoo.

Poliisin mukaan teosta epäillyt Soldiers of Odin -jäsenet ovat kertoneet olleensa Imatralla kavereidensa luona.

Katupartiointiin osallistuvat Odinin sotilaat ovat aiemmin julkisuudessa kertoneet, ettei heidän toimintaperiaatteisiin kuulu väkivalta ja hyökkäys vaan suomalaisten puolustaminen, tilanteisiin puuttuminen ja poliisin kutsuminen paikalle.

Imatran epäilty pahoinpitely on tiettävästi ensimmäinen poliisitutkintaan johtanut tapaus, jossa Soldiers of Odinin jäsenet ovat epäiltynä.

7:03

Tom Packalen oli Huomenta Suomen vieraana tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja