Scream-elokuvasta tuttuun naamariin sonnustautunut huligaani tirvaisi poliisia Turussa – "Tätä ei sakolla hoideta"

Jalkapallohuligaanit aiheuttivat häiriötä eilen HJK:n ja TPS:n välisen jalkapallo-ottelun aikaan. Tämän yhteydessä porukan eräs jäsen oli lyönyt poliisia nyrkillä päähän. Mies oli naamioitunut Scream-elokuvasta tuttuun naamioon.

Video: Jalkapallohuliganismi puhuttaa paljon kansainvälisissä jalkapallokisoissa.

”Venäläiset jalkapallohuligaanit ovat ammattitappelijoita” 9:25

Häiriköinti kohdistui alueella liikkuneisiin ihmisiin, mutta Höystin mukaan joukon tavoitteena on ollut erityisesti saada aikaiseksi tappelu vastapuolen kannattajien kanssa.

– Porukka oli tullut Turkuun, eikä jalkapalloa katsomaan vaan ihan tarkoitushakuisesti rähinöintimielessä. Siitä tämä meidän tapaus oli eskaloitunut lyömiseksi, tapauksen tutkinnanjohtaja Lasse Höysti kertoo MTV Uutisille.

Poliisi otti joukkoa kiinni

Väkivallantekoa edelsi joukkion rähinä ja häiriköinti, johon poliisi puuttui ottaen useita henkilöitä kiinni. Poliisin ottaessa kiinni kahta henkilöä, oli naamioon pukeutunut mies päässyt hänet taakseen ja löi häntä nyrkillä.

– Tämän aikana yksi mies pääsi tirvaisemaan poliisia päähän, Höysti kuvailee tilannetta.

Tapauksen yhteydessä otettiin kiinni yhteensä yli kymmenen henkilöä, joista suurin osa oli helsinkiläisiä. Höystin käsityksen mukaan heistä kaikki olivat naamioituneet tavalla tai toisella naamioituneita.

– Se osaltaan kertoo, missä tarkoituksessa ollaan oltu, Höysti kertoo.

Muut selvisivät sakoilla

Poliisin lyömistä tutkitaan laittomana naamioitumisena ja virkavallan väkivaltaisena vastustamisena. Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä helsinkiläistä.

– Muut henkilöt on hoidettu sakolla, mutta tätähän ei sakolla hoideta. Minimirangaistus on vankeutta, Höysti kertoo.

Tapauksesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat