Mainos

Soldiers of Odin laajeni jo USA:han – ensimmäinen katupartio Coloradossa

Katupartiointia harjoittavan Soldiers of Odin -ryhmän kerrotaan laajentuneen jo Atlantin toiselle puolelle.

Kansalaisjärjestö Anti-Defamation Leaguen raportin mukaan Suomesta lähtöisin oleva Soldiers of Odin -katupartiointiryhmä olisi laajentunut myös Yhdysvaltoihin. Antisemitistinen ja kiihkoilun vastainen ADL luonnehtii Odineita ”pakolaisten vastaiseksi ryhmäksi”.

Odinien Yhdysvaltain-valloitus alkoi jo tämän vuoden helmikuussa. Yhdysvaltalainen Soldiers of Odin on olemassa vasta lähinnä verkkosivustona, mutta ADL:n arvion mukaan ryhmään on linkittynyt jo ainakin 4000 henkilöä.

Maaliskuussa Odinit tekivät ensimmäisen katupartiointinsa Denverissä, Coloradossa. Montanassa on myös osoitettu pakolaisvastaista mieltä, vaikka osavaltiossa ei sijaitse edes vastaanottokeskusta.

Huhtikuuhun mennessä Odineilla kerrotaan olevan 42 osastoa eri osavaltioissa. ADL:n mukaan ryhmä vaikuttaisi olevan rakentamassa organisaatiota, jonka kautta sen on helppo laajentua.

– Lyhyen olemassaolonsa aikana Soldiers of odin USA on käyttänyt aikaansa jäsenten rekrytointiin ja paitojen ja liivien hankkimiseen, Mark Pitcavage ADL:stä sanoo.

Soldiers of Odin on nähty rasistisena liikkeenä, mutta Yhdysvaltain osasto pyrkii pitämään erityistä huolta imagostaan. Coloradon partioinnin aikana ryhmän jäsenet toimittivat ruokaa kodittomille. Lisäksi ryhmän järjestyssäännöissä todetaan toistuvasti toiminnan olevan ei-rasistista.

Pitcavage pitää kuitenkin mahdollisena, että Soldiers of Odin USA kehittyy kohti muslimien vastaista järjestöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.