Mainos

Brittilehti maalaa Suomesta karun kuvan – yöpartioita, natsitikareita ja SS-logoja

Englantilainen Daily Mail on julkaissut verkkoversiossaan laajan raportin Suomen turvapaikanhakijatilanteesta ja ennen kaikkea Soldiers of Odin -katupartioista.

– Katupartio Soldiers of Odinin jäsenet marssivat suurissa joukoissa järjestön logolla varustetut pilottitakit päällä. He vannovat puolustavansa vaimojaan, tyttöystäviään ja tyttäriään suoralla toiminnalla maahantulijoita vastaan liberaalissa Skandinavian maassa. Näin aloittavat juttunsa Kemissä ja Joensuussa vierailleet MailOnlinen toimittajat.

Toimittajat ovat tutustuneet laajasti katupartiolaisten taustoihin, ajatuksiin ja toimintaan. Haastateltavina ovat myös paikalliset viranomaiset ja maahanmuuttajat.

Lehti on vieraillut Odinin Soturien salaisena pidetyssä päämajassa. Laajassa kuvareportaasissa voi nähdä muun muassa raavaita miehiä valmistautumassa yöpartioihin, natsitikareita ja SS-logolla varustetun hatun.

Erään kuvan kuvatekstissä yksi Odinin johtajista, 27-vuotias paperityöläinen Jani sanoo, että katupartioissa ei seurata natsi-ideologiaa. Janin mukaan kaduilla on syttymässä sota ja järjestö on valmis taistelemaan.

Soldiers of Odinin jäsenet kertovat artikkelissa, että katupartioita oli pakko ryhtyä muodostamaan, koska Suomen hallitus on suhtautunut maahanmuuttoon liian leväperäisesti.

– Poliitikot sallivat maahantulijoiden raiskata naisiamme, eivätkä tee asialle mitään, eräs jäsen sanoo.

Artikkeli kertoo, että Odinin Sotureilla olisi noin 600 jäsentä 25 kaupungissa Suomessa.

Joensuussa Soldiers of Odinin jäsenet puhuvat brittilehden toimittajille pitkään järjestön väitetyistä natsikytköksistä. Miesten mielestä se ei ole totta, mutta joitain kannatettavia kohtia löytyy kyllä. Päällimmäisenä oman rodun ja identiteetin säilyttäminen.

Lehti maalaa Suomesta hieman natsisympaattisen ja ehkä totuutta syvemmissä pakolaisongelmissa rypevän maan kuvan.

Reportaasissa Joensuun Punaisen Ristin pakolaiskeskuksen johtaja on huolissaan.

– Soldiers of Odin aiheuttaa hankaluuksia. Suomalaisetkin pelkäävät, he ovat rasistinen järjestö. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.