Mainos

Soklin kaivospiiri sai jatkoaikaa

Kauppa- ja teollisuusministeriö on myöntänyt Kemira Agro Oy:n Lapissa Savukosken kunnassa sijaitsevalle Soklin kaivospiirille pidennettyä aikaa viisi vuotta eli marraskuuhun 2006 saakka.

Kemira Agro Oy on perustellut jatkoajan tarvetta sillä, että Soklin fosforimalmit muodostavat tärkeän raaka-ainereservin, jolla kotimaan ja lähialueen nykyinen fosforitarve voidaan tyydyttää. Soklin muista malmiaiheista niobimalmien tutkimiseen on vuosien 1996-2001 aikana investoitu noin kolme miljoonaa euroa. Niobimalmien mahdollisista jatkotutkimuksista neuvotellaan.

Tehtyjen selvitysten mukaan fosforikaivoksen avaaminen ei fosforin nykyisessä maailmanmarkkinatilanteessa näytä taloudellisesti kannattavalta. Niobimalmit harvinaisena malmityyppinä vaativat lisätutkimuksia.

Soklin kaivospiiri on muodostettu vuonna 1976, jolloin kaivospiirin pinta-ala oli 2420,1 hehtaaria. Kaivosoikeudet siirtyivät Rautaruukki Oy:ltä Kemira Oy.lle vuonna 1986. Kaivospiiriä supistettiin 1200 hehtaariin vuonna 1993. Kaivosoikeudet siirtyivät vuonna 1994 Kemira Agro Oy:lle.

Kaivoslain mukaan voidaan yleisen edun vaatiessa ja kaivoskivennäisreservin tarpeen tai muiden erityisten syiden tähden myöntää pidennettyä aikaa kaivostyöhön ryhtymistä varten enintään viisi vuotta kerrallaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.