Mainos

Sok Yoeun saapui Suomeen

Entinen mielipidevanki on päässyt Suomeen perheensä luo.

Kambodzhalainen mielipidevanki Sok Yoeun on saapunut Suomeen. Häntä kuljettava kone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle iltapäivällä. Yli 50-vuotiasta, vankeuden jäljiltä heikossa kunnossa olevaa Sok Yoeunia oli kentällä vastassa hänen perheensä lisäksi myös useita Amnestyn Suomen osaston jäseniä.

Sok Yoeun on kambodzhalainen oppositiopoliitikko. Hän oli vangittuna Bangkokissa Thaimaassa yli neljä vuotta. Hänelle myönnettiin YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pakolaisstatus vuonna 1999. Samana syksynä hän oli paennut Kambodzhasta Thaimaahan Kambodzhan syytettyä häntä osallisuudesta pääministeri Hun Senin murhayritykseen.

Thaimaassa Sok Yoeun oli aluksi vangittuna laittomasta maahantulosta ja sen jälkeen Kambodzhan esittämän luovutuspyynnön oikeuskäsittelyn ajan. Sok Yoeunin perhe sai myös pakolaisstatuksen. Perhe saapui Suomeen kiintiöpakolaisina keväällä 2000.

Suomen valtionjohto on vedonnut sekä Thaimaan että Kambodzhan valtionjohtoon Sok Yoeunin vapauttamiseksi. Myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kampanjoi Sok Yoeunin puolesta laajasti.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.