Mainos

Soininvaara arvostelee Fagernäsin palkkamallia

Soinivaaran mukaan EK:n toimitusjohtajan malli loisi työtätekevän köyhälistön. Fagernäs on esittänyt, että palkat nivoutuisivat yritysten kilpailukykyyn ja kannattavuuteen.

Vihreiden puheenjohtaja kansanedustaja Osmo Soininvaara arvostelee Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Leif Fagernäsin esittämiä ajatuksia palkkarakenteen muuttamisesta. Työnantajien syksyllä aloittavan uuden järjestön nokkamies on katsonut, että työllisyysastetta voitaisiin ajan mittaan nostaa työnantajamaksujen vähentämisen sijaan myös palkkarakenteen muutoksilla. Palkkojen tulisi nivoutua mahdollisimman hyvin yritysten kilpailukykyyn ja kannattavuuteen.

- Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että alempia palkkoja olisi alennettava. Näin ei pidä tehdä. Fagernäsin esitys johtaisi työssä käyvien köyhien luokan syntymiseen, Soininvaara kritisoi kannanotossaan tänään.

Soininvaaran mukaan palkkarakenteen muutokset johtaisivat sosiaaliturvan alentamiseen, sillä alipalkattuja töitä ei muutoin kannattaisi ottaa vastaan.

- Siksi on parempi alentaa työnantajamaksuja matalapalkkaisessa työssä ja pitää palkat riittävän korkeina kunnolliseen elämiseen, hän päättelee.

Hallituksen on määrä päättää pienipalkkaisen työn tukemisen mallista budjettiriihessä kahden viikon kuluttua. Tarkoituksena on luoda uusia työpaikkoja matalan tuottavuuden aloille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.