Mainos

Soini varoittaa Venäjän rajaliikenteen rajoituksista

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) varoittaa, että Suomi voi joutua rajoittamaan rajaliikennettä Venäjän rajalla, jos maan kanssa ei päästä yhteisymmärrykseen turvapaikanhakijoista.  Tilanne on Soinin mukaan vakava.

0:48

Turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen Venäjältä on jatkunut alkuvuonna. Turvapaikkaa on hakenut Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemilla yli sata ihmistä viikossa.

– Jos neuvotteluratkaisulla ei päästä eteenpäin, jokainen pystyy päättelemään, että rajan toimintaa joudutaan rajoittamaan, Soini sanoi STT:lle Rovaniemen lentokentällä.

Venäjän rajaviranomaiset voisivat Soinin mukaan halutessaan vaikuttaa turvapaikanhakijoiden tuloon Suomeen. Soini ei halua tarkemmin arvioida venäläisviranomaisten motiiveja. Hänen mukaansa on kuitenkin selvää, että toiminnan taustalla on organisoitua rikollisuutta. 

– Me edellytämme, että hyvän naapurin kanssa päästään tästä ratkaisuun. Ei voi olla niin, että ihmisiä alkaa saapua kasapäin Suomen rajojen yli Lappiin. Se ei vain kerta kaikkiaan käy.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sekä Suomen ja Venäjän sisäministerit tapaavat ensi viikolla.Venäjän kanssa on tätä ennenkin käyty Soinin mukaan koko ajan keskustelua eri tasoilla.

– Uskon, että Venäjän viranomaisilla on mahdollisuus hoitaa asiat niin, että molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä.

Soini ei suoraan ota vielä kantaa siihen, voisiko Suomi palauttaa turvapaikanhakijoita Venäjälle. Soini kuitenkin huomauttaa, että Norja palauttaa hakijoita tälläkin hetkellä.

Perussuomalaisten ministerit kiertävät viikonloppuna Lapissa ja vierailevat muun muassa Sallan raja-asemalla.

– Olemme ennakoineet tätä jo jonkin aikaa ja sen takia me tulemme tänne Lappiin koko ministeriryhmän voimin. Haluamme ajantasaisen tilannekuvan suoraan rajalta, Soini kertoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja