Mainos

Soini FSB:n roolista pakolaisten tuonnista Suomen rajalle: Näyttöä ei ole tarpeeksi

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo, että hän ei halua ottaa kantaa väitteeseen, jonka mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB olisi järjestelemässä turvapaikanhakijoita Suomen rajalle.

Sellaista näyttöä ei hänen mukaansa ole, että yksittäistapauksen kannalta voisi vetää johtopäätöksiä.  Soini sanoi, ettei hän tiedä asiasta, eikä halua siksi kommentoida yksittäistä havaintoa.

 Venäjän Sallan vastaisen raja-aseman rajavartija kertoi lauantaina STT-Lehtikuvan kuvaajalle, että Venäjän turvallisuuspalvelu FSB organisoi yhdessä Kantalahden piirihallinnon ja Venäjän rajavartiolaitoksen kanssa turvapaikanhakijoiden pääsyä Suomen rajalle.  
– Se on selvää, että turvapaikanhakijoiden liikuttelu niin maailman kuin Euroopan tasolla on organisoitua toimintaa, ihmissalakuljettajatoimintaa.  

– Kun en asiasta tiedä, en pysty ottamaan kantaa, Soini sanoi STT:lle Torniossa, jossa perussuomalaiset ministerit vierailivat tänään.  
STT yritti tavoittaa myös sisäministeri Petteri Orpoa (kok.), mutta avustajan mukaan hän ei kommentoi asiaa tänään. 

STT-Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari otti eilen kyytiinsä liftanneen rajavartijan. Rajavartija oli palaamassa kotiinsa Venäjän Alakurttiin työpäivän päätteeksi, mutta hänen oma autonsa oli hyytynyt pakkaseen. STT ei kerro virkapukuisen rajavartijan nimeä, jotta hänelle ei koidu vaikeuksia kertomiensa tietojen takia. 

– Kaikki autot tulevat yhdessä letkassa. Me tiedämme aina tarkalleen, missä mikäkin auto on, rajavartija kertoi.  
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.