Mainos

Orpo: Kerroin pettymyksestä venäläiskollegalle aivan selvästi

2:09

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ei tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessaan halunnut arvioida Suomen ja Venäjän välisen raja-liikenteen rajoittamista.

Orpon mukaan sekä Suomi että Venäjä haluavat käsitellä laittoman maahantulon torjuntaa kahdenvälisesti ja tilannekuva on yhteinen. 

– Kerroin Venäjän kollegalle aivan selvästi meidän murheet ja pettymyksen. Minusta on päivänselvää, että Venäjä ymmärtää, että meidän pitää tehdä omia A-, B-, C-suunnitelmia. Nyt haetaan ratkaisua ja haetaan ratkaisun hakemiselle tilaa, kun ovi on saatu auki, Orpo sanoi STT:lle.  

Orpo tapasi eilen venäläisen kollegansa Vladimir Kolokoltsevin. Tapaamisen aiheena oli Suomen ja Venäjän yhteistyö muun muassa maahanmuuttoasioissa.  

Orpon mukaan neuvottelumahdollisuus jatkuu perjantaina, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapaa venäläiskollegansa Dmitri Medvedevin.   

Itärajan yli Suomeen on tullut viime kuukausina noin tuhat turvapaikanhakijaa.

Orpo ei suostunut tiedotustilaisuudessa ottamaan kantaa julkisuudessa liikkuneisiin väitteisiin siitä, että Venäjän puolella rajaviranomaiset auttavat turvapaikanhakijoita etenemään ilman viisumia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.