Mainos

Soini varma rökälevoitosta eurovaaleissa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini puolueen EU-vaalitilaisuudessa Helsingissä 18. huhtikuuta 2009. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini uhoaa, että vaaliliitto kristillisten kanssa tuottaa 2-3 paikkaa ja noin kymmenen prosentin ääniosuuden kesän eurovaaleissa. Lisäpaikkoihin tarvittavat äänet löytyvät Soinin mukaan keskustan liepeiltä.

Vaaliliitossa kristillisten kanssa oleva puolue on varma, että palovaroittimella brändätty kamppanja puree. Soini uskoo joukkovoimaan tosissaan, varsinkin nyt, kun keskustan kannatus on ollut jyrkässä alamäessä.

- Jos kaikki menee nappiin niin vaaliliitolla on mahdollisuus jopa kolmeen paikkaan, kahden uskon tulevan varmasti.

Vaaliohjelmassa EU on yhä ongelma

Itse vaaliohjelma on tuttua perussuomalaisuutta: EU on ongelma. EUn perussopimusta eli Lissabonin sopimusta pitää vastustaa, vaikka Suomi siihen on sitoutunut.

Vapaa maasta- ja maahanmuutto on erityisen kriikin kohteena. EU:n kasvaminen vielä nykyistä suuremmaksi suorastaan kauhistuttaa.

Vaaliohjelmassa muun muassa pelottellaan EU:n itälaajentumisella ja erityisesti Turkin hyväksyminen EU:n jäseneksi koetaan ongelmaksi.

- Meidän mielestä Turkki ei ole Eurooppaa. Eli Euroopan unioninkin pitäisi pystyä määrittelemään omat rajansa.

Jos ennakkosuosikki Soini päätyy Brysseliin, hän löytää samanhenkisiä eurokriitikoiden IND-DEM - ryhmästä, jossa suurinta ääntä pitävät britit. Perussuomalaisuus sopisi myös perusteilla olevan Libertas - puolueen profiiliin. Myös siellä EU-politiikan peruskivi on Lissabonin sopimuksen vastustaminen.

Soini ihmetteli Kataisen kritiikkiä

Soini myös kommentoi kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen eilistä puhetta, jossa Katainen tuomitsi EU-kriittisyyden huonoksi politiikaksi.

- Yllätyin tästä jonkun verran, sillä kokoomuksella yleensä on ollut hyvin siistit pöytätavat politiikassa, mutta näköjään muutosta on ilmassa.

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 18.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.