Mainos

Soini selvittää osallistumistaan abortinvastaiseen protestiin Kanadassa: "Olen toiminut oikeuksieni mukaisesti"

2:08

Ulkoministeri Timo Soini ei näe mitään ristiriitaa siinä, että hän osallistui toukokuussa virkamatkallaan Kanadassa abortinvastaiseen mielenosoitukseen virka-ajan ulkopuolella.

Soinin viimeaikaiset aborttipuheet nousivat esiin myös keskustajohdon kokouksessa. Katso video yllä.

Tämä käy ilmi selvityksestä jonka Soini on tehnyt oikeuskanslerille asiasta. Soinin osallistumisesta tehtiin viisi kantelua.

– Selvitykseni osoittaa, että osallistuminen kynttilävigiliaan abortin uhrien muistoksi ilmensi vilpitöntä ja aitoa uskonnollista vakaumustani ja uskoani, jotka nauttivat ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden suojaa, Soini kirjoittaa.

"Ilmensi vilpitöntä ja aitoa vakaumusta"

Soini painottaa, että hänen osallistumisensa kynttilävigiliaan ilmensi hänen vilpitöntä ja aitoa uskonnollista vakaumustaan.

– Se, että olen Suomen ulkoministeri, ei voi estää minua nauttimasta perusoikeuksistani, kuten ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapaudesta, Soini jatkoi.

Selvityksessään Soini nostaa myös esille sen, mitä eduskunnan oikeusasiamies totesi antaessaan ratkaisun tuolloista sisäministeri Päivi Räsästä kohtaan tehtyjen kanteluiden yhteydessä.

"Yksityishenkilöllä on uskonnon- ja sananvapauden käytön näkökulmasta oikeus puhua kirkollisessa tilaisuudessa vakaumuksensa mukaisista uskonnollisista arvoista ja opeista. Tämä koskee myös valtioneuvoston jäsenenä olevia henkilöitä."

Timo Soini selvitti myös, että hän ei puhunut, tai muutenkaan ottanut aktiivista roolia itse mielenosoituksessa.

– Kansainvälinen ja eurooppalainen ihmisoikeuslaki suojelevat voimakkaasti kaikkien ihmisten ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapautta. Tätä vapautta ei voi rajoittaa pelkästään siksi, että henkilö on ministeri tai hänellä on muu virka-asema.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja