Mainos

Soinin osallistuminen abortinvastaiseen tapahtumaan kuumensi tunteita eduskunnassa – Ville Niinistö: Osallistumisen mainostaminen somessa tekee siitä julkisen

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) osallistuminen abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkansa yhteydessä puhutti kansanedustajia tänään eduksunnan kyselytunnilla.

Vihreiden ryhmän kysymyksessä asian nosti esiin ex-puheenjohtaja Ville Niinistö. Hänen mielestään ministeri ei voi virallisilla virkamatkoillaan edistää yksityishenkilönä kannattamaansa asiaa.

– Hän ajaa Suomen asiaa, Niinistö sanoi.

Hänen mielestään se, että Soini nosti asian esiin myös blogissaan ja valtiosihteerin twiitti aiheesta, teki osallistumisesta julkisen.

Niinistön näkemyksiin yhtyivät puheenvuoroissaan muun muassa Hanna Sarkkinen (vas.) ja Ozan Yanar (vihr.).

Soini korosti vapauksia

Ulkoministeri Soini korosti vastauksessaan, että hänen vakaumuksensa on ollut pitkään tiedossa. Hän vetosi siihen, että Suomessa jokaisella on uskonnon- ja mielipiteenvapaus.

– Kun valtioneuvoston jäsen on virkamatkalla vaikkapa viikon, hänellä on useita vapaailtoja. Hän voi käydä vaikka jalkapallo-ottelussa, Guggenheimissa tai pride-kulkueessa harkintansa mukaan, Soini perusteli.

Soinin mielestä hän oli tapahtumassa yksityishenkilönä, ei Suomen ulkoministerinä edustamassa maataan.

"Hallitus ei ole muuttanut linjaansa"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi, että hallitus kävi tänään asiasta keskustelun. Sen lopputulema oli, että ministerien tulee olla tarkkana, että yksityistilaisuuksiin osallistutaan yksityishenkilönä. Hän ei kuitenkaan kommentoinut sitä, oliko Soini toiminut väärin.

– Yksityistilaisuudessa täytyy olla erityisen tarkkana siitä, että esiinnytään yksityishenkilönä, eikä ministerinä, Sipilä sanoi.

– Hallitus ei ole muuttanut linjaansa, eikä aio muuttaa aborttilainsäädäntöä. Tästä ei olla edes käyty keskustelua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.