Soini: Presidenttinä en voi vaieta - sama Soini se on takin sisällä

Kun Suomen pitää päättää tukeeko se vakausmekanismia ja onko se mukana europerheessä niin kuin Brysselissä huippukokouksessa sovitaan, perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini joutuisi olemaan eri linjoilla kuin hallitus ja pääministeri.

- Tässä asiassa joutuisi olla eri mieltä, eihän siitä mihinkään pääse. Europolitiikan valta talousasioissa on pääministerillä ja hallituksella, mutta presidentillä on mielipidevalta. En tietenkään haluaisi olla napit vastakkain julkisesti aamuista iltaan. Mutta pakko minun olisi tästä vakausmekanismista ja -välineistä sanoa, etten pidä näitä hyvinä välineinä.

- Ei silloin voi vaieta kun näkee, että pieleen menee, Soini huomauttaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Soinin mukaan on aina mahdollisuus, että hallitus tulee järkevälle presidentin linjalle, ettei tarvitsisi olla eri mieltä. Presidenttinä ollessaan Soini pyrkisi hakemaan yhteistä linjaa keskusteluilla.

- Ei se Timo Soini siellä takin sisällä voi muuttua sen takia, että onko hän presidentti vai ei.

Presidentti on kokoava voima, Soini sanoo

- Päivän hallituspolitiikan tekee hallitus ja eduskunta, ei presidentti sinne lähde sotkeentumaan joka asiaan eikä pidäkään. Mutta kun puhutaan isoista asioista, eihän presidentti vaietakaan voi. ei siihen virkaan kannata ihmistä valita, joka istuu Linnassa kädet puuskassa.

Katso perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.12.2011)

Lue myös:

    Uusimmat