Soini: Olenko minä niin mahtava, että euron kaadan?

Demokratiassa pitää testata hallituksen politiikka. Eurooppa-projektin tulokset tällaisena vallankeskitys- ja talousmekanismina ovat huonot, toteaa perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini.

- Olenko minä nyt sitten niin mahtava mies, että minä muka euron kaadan? Kyllä se kaatuu ihan ilman Soinia omaan mahdottomuuteen jos kaatuakseen on, Soini sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hallitus lähes täysin epäonnistunut Eurooppa-politiikassaan ja suhteessa euroon. Se, että hän puhuu tosiasioita Euroopan unionista, ei ole laman lietsontaa, Soini painottaa.

- Kyllä lama tulee siitä että tehdään epäonnistunutta politiikkaa ja nyt tietysti kansainvälinen tilanne. Ei Kataisenkaan hallitus suurin syyllinen ole, se paine tulee tuolta epäonnistuneesta europolitiikasta ja maailman politiikasta.

Valmis tukemaan Kreikkaa

Soinin mukaan eurosta puhuttaessa ei ole kyse siitä, palaako Suomi takaisin markkaan.

- Kyse on siitä kestääkö euroalue sellaisena kuin se on nyt. Euroalue voi hajota myös sellaisella tavalla, että nämä maat, jotka ajautuneet umpikujaan palaavat omaan valuuttaan.

Kreikkaa ei ole tarkoitus hylätä, mutta ei Kreikka eurossa pärjää, toteaa Soini.

- Minä olen valmis Kreikan velkojen huomattaviinkin leikkauksiin ja sen ohella myöskin tervehdytysohjelmaan.

Ovatko pankit moraalisesti tärkeämpiä kuin ihmiset, Soini kysyy.

- Kun tulee kova tilanne pankkeja pääomitetaan, niiltä otetaan osakkeen omistusta, niistä tehdään roskapankkeja, niitä tervehdytetään ja osa ajetaan hallitusti alas.

- Ei voi olla niin, että yksityiset pankit ottavat voitot ja veronmaksajat maksavat kun asiat menevät pieleen.

Katso perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.12.2011)

Lue myös:

    Uusimmat