Mainos

Soini: Pakotteet pitkittävät kriisiä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee EU:n pakotteita.

Eduskunnan syyskauden ensimmäisessä täysistunnossa puhunut Soini muistuttaa, että pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksista on laskettu vasta suorat vaikutukset. 

–  Epäsuorat vaikutukset ovat kattavia ja oletettavasti selvästi suuremmat. Pakotteet hidastavat taloudellisesti myös monia Suomen kauppakumppaneita, esimerkiksi Saksaa ja Baltian maita, Soini korostaa.

Soini arvostelee pakotteita, eikä usko niiden edistävän ratkaisun löytymistä Itä-Ukrainan kriisissä.

– Tämän sijaan ne vain pitkittävät kriisiä ja haittaavat kaikkien osapuolten kasvumahdollisuuksia. Ukrainan selkkausta ei juustolla ja jugurtilla ratkaista.

Soini mukaan tehoavat pakotteet löytyvät asetarvikkeista.

– Jos EU-maat haluaisivat asettaa tehoavia pakotteita, tällöin Ranska lopettaisi ase- ja sotatarvikemyynnin Venäjälle eikä Saksa enää ostaisi venäläistä kaasua. Tällaisilla järeillä pakotteilla olisi vaikutusta Venäjän toimiin, Soini arvioi.

Kansainvälinen yhteistyö välttämätöntä

Soini korostaa puheenvuorossaan kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä. Presidentti Sauli Niinistö saa häneltä kiitosta kahdenvälisessä toiminnassa.

– Suomen on oltava mukana vahvistamassa kansainvälistä järjestelmää, jolla Euroopan turvallisuutta ja vakautta voidaan lisätä. Venäjän toiminnasta huolimatta meidän on jo lähivuosina voitava rakentaa luottamukseen perustuvaa yhteistyötä Venäjän kanssa – niin poliittisista kuin taloudellisista syistä. Venäjän eriytyminen lännestä ei ole meidän, ei Venäjän itsensä eikä Euroopan etu, Soini lopettaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.