Mainos

Soini kiroaa kreikkalaisten tyhmyyttä: "Hölmöt erotetaan taas rahoistaan"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei usko Syrizan saavan Kreikan taloutta nousuun. Soini sanoo STT:lle, että mahdollinen laina-aikojen pidentäminen ja korkojen alentaminen merkitsisi hänen mielestään menetyksiä lainoittajille kuten Suomelle. 

Kreikan lainaehtojen helpottaminen tarkoittaisi Soinin mielestä vastaavien paineiden nousua myös Portugalissa, Irlannissa ja Espanjassa.

- Jos ne (maat) haluavat olla eurovaluutassa, niiden on noudatettava sääntöjä. Ei tämä ratkea millään muulla kuin sillä, että ne pääsevät sellaiseen valuuttaan, jossa pystyvät elämään, Soini sanoo.

Soinin mielestä Euroopan keskuspankin EKP:n päätös valtionlainojen ostosta kuuluu samaan euron pelastusoperaatioiden sarjaan kuin kriisimaiden lainoittamiseen luodut välineet.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ihmettelee, miksi Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen äänesti EKP:n neuvostossa lainojen oston puolesta, vaikka Saksan ja Hollannin keskuspankkien pääjohtajat olivat vastaan.

Soini nimeää blogissaan Kreikan vaalit äärivasemmiston riemujuhlaksi. Tulos on hänen mielestään seurausta siitä, että kansan lisäksi unohdetaan järki.

Soini kirjoittaa, että "voi prkl tätä ihmisen tyhmyyttä. Hölmöt erotetaan taas heidän rahoistaan".

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.