Mainos

Soini iloitsee Uusipaavalniemen loikasta

Puheenjohtaja Timo Soini riemuitsee Markku Uusipaavalniemen loikasta keskustasta perussuomalaisiin.

- Vaalityöhön tuli hyvä panos. Kaksi kansanedustajan paikkaa Helsingin vaalipiiristä on nyt aivan realistinen tavoite, Brysselistä tavoitettu Soini kommentoi.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Uusipaavalniemi oli keskustan yllätysehdokas Uudellamaalla. Silloin saadut 2800 ääntä riittivät kansanedustajan paikkaan.

Yritystä auttoi se, että ehdokas oli ihailtu urheilusankari, kun hänen johtamansa curlingjoukkue oli voittanut hopeaa Torinon olympiakisoissa.

Kotoisalta ei olo hallituspuolue keskustan riveissä kuitenkaan tuntunut. Uusipaavalniemi on kerran toisensa jälkeen arvostellut hallituksen talouspolitiikkaa ja maalaillut kauhukuvia tulevasta talouden romahduksesta. Vuosi sitten hän vaati hallitusta alentamaan palkkoja.

Usein Uusipaavalniemi on myös äänestänyt hallituksen esityksiä vastaan yhdessä opposition kanssa kuten Kreikka-lainassa.

- Siitä lähti aktiivinen pohdinta puolin ja toisin, Soini kertoo.

Päätös syntyi alkuviikosta

Soinin mukaan "loppuhuipennus" keskusteluissa Uusipaavalniemen kanssa koettiin muutaman viime viikon aikana. Päätös oli selvä alkuviikosta.

Soini kiistää, että hän olisi houkutellut Uusipaavalniemeä loikkaamaan.

- Aloitteen tekijää ei ole.

Uusipaavalniemi jätti ilmoituksensa eduskuntaryhmän vaihtamisesta eduskunnan kansliaan tänään kello 13:n jälkeen ja saman tien myös keskustan ryhmän pääsihteerille. Kun asia tuli nopeasti julkisuuteen, hän ei itse ollut enää paikalla vastaamassa toimittajien kysymyksiin.

- Käsitykseni on, että hän on lähtenyt kilpailumatkalle, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka sanoo.

Myös puolueen jäseneksi

Vistbackan mukaan Uusipaavalniemi on liittymässä myös perussuomalaisten puolueen jäseneksi.

Soinin mukaan ehdokkaaksi lähteminen juuri Helsingistä oli Uusipaavalniemen oma toive. Hän asuu nykyisin Helsingissä. Perussuomalaisilla ei ole nyt Helsingistä ainuttakaan kansanedustajaa. Ensi vaalien helsinkiläisistä ehdokkaista tunnetuin Uusipaavalniemen ohella on Jussi Halla-aho.

Loikkaus kerrankin perussuomalaisten suuntaan oli iloinen yllätys myös Vistbackalle.

- Itse olen 23 vuoden aikana joutunut seuraamaan tätä liikettä vähän toisin päin, hän muistelee.

(MTV3 - STT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.