Mainos

MTV seuraa lumimyräkkää: Pelti rytissyt eri puolilla maata – surkea ajokeli haittaa liikennettä edelleen

Ajokeli on ollut tänään erittäin haastava monin paikoin Suomea. Pöllyävä lumi ja liukkaat tiet haittaavat autoilijoita vielä yöhön asti, mutta huomenna pitäisi helpottaa. MTV Uutiset seuraa liikenteen sujumista ja lumisateiden etenemistä koko illan.

Lumisade ja liukkaus ovat aiheuttaneet torstaina useita ulosajoja Kehä III:lla ja Nelostiellä, ja päivä on ollut kiireinen, kertoo Helsingin tieliikennekeskus.

Vakavampia onnettomuuksia ei keskuksen tietojen mukaan ole ollut. Kolmostiellä Hämeenlinnanväylällä tosin kaksi henkilöautoa ja linja-auto kolaroivat puoli 12:n aikaan ja yksi loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan, kertoo pelastuslaitos. Toinen kaista oli onnettomuuden vuoksi jonkin aikaa suljettuna.

Myös Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että päivän mittaan Helsingissä ja sen ulkopuolella on tapahtunut useita peltikolareita.

Iltapäivällä viisi ihmistä loukkaantui kahden henkilöauton kolarissa valtatie 9:llä Aurassa Varsinais-Suomessa. Pelastuslaitoksen mukaan kaikki kuljetettiin tarkastuksen jälkeen jatkohoitoon ja toisen auton kuljettaja saattoi loukkaantua vakavasti. Pelastuslaitoksen mukaan tie oli onnettomuushetkellä liukas.

Aiemmin päivällä yksi henkilö loukkaantui vakavasti pakettiauton ja henkilöauton nokkakolarissa Simossa. Tie oli turmapaikalla erittäin liukas, ja jäisen tien päälle oli satanut lunta.

Varoituksia vaarallisesta ajokelistä

Liikennevirasto on varoittanut paikoin erittäin huonosta ajokelistä. Syynä on eilisestä jatkunut lumisade.

Vaarallisen ajokelin varoitukset ovat voimassa Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa, kertoo Ilmatieteen laitos.

–  Lumi pölisee ja tien pinta on kiillottunut liukkaaksi. Näkyvyyttäkin se haittaa, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.

Ajokeli on mahdollisesti vaarallinen myös Savossa, Karjalassa, Keski-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Perjantaina helpottaa ja luvassa on normaalia talvikeliä, Valta lupaa. Päivällä on vielä ajoittain heikkoa lumisadetta, mutta ei niin sakeaa kuin torstaina. Lumipyryt voivat kuitenkin olla arvaamattomia.

–  Pientä riskiä on huomennakin, kannattaa olla tarkkana.

Artikkelia päivitetty kello 17.54 uusilla onnettomuustiedoilla.

Artikkelia päivitetty kello 15.56 uusilla onnettomuustiedoilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.