Mainos

MTV seuraa: Lumipöpperöä ja liukkautta luvassa ajoteille

Sakea lumisade ja teille pakkautuva lumi vaikeuttaa ajokeliä etenkin etelässä.

– Lumipyry on kulkemassa maan etelä- ja keskiosien yli itään. Aamulla lumisade haittaa liikennettä etelässä ja lännessä. Etenkin etelässä lumisade on hyvin sakeaa ja aamun automatkoille kannattaa varata tavallista enemmän aikaa, varoittelee MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Marko Kolattu kertoo, että Uudellamaalla lumi on märkää ja liukasta. 

– Sitä lunta tulee useampia senttejä. Pakkaslumi pöllyää autojen perässä, jolloin se haittaa näkyvyyttä. Myöhemmin lumi tallaantuu tiestölle ja aiheuttaa myös liukkautta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Manninen kertoo, että lumisade muuttuu vesisateeksi päivän aikana etelärannikolla.

– Illalla voi sitten uudestaan sataa lunta. 

Tieliikennekeskuksesta arvioidaan pöllyävän lumen haittaavaan ajokeliä koko päivän Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen alueella.

– Jos teitä suolataan, niin kunnossapitotoimet saattavat muuttaa tiet liukkaiksi, Kolattu kertoo.

MTV Uutiset seuraa aamun liikennettä. 

10.58 Onnettomuuspaikkojen raivaus ohi sekä Mäntsälässä että Koskessa. Liikenne sujuu normaalisti.

10.10 Tiellä 10 välillä Turku-Hämeenlinna on sattunut liikenneonnettomuus. Tarkempi paikka Koski Tl. Onnettomuudessa raskas ajoneuvo on kaatunut tielle. Tie on suljettu liikenteeltä. Arvioitu kesto 30–60 minuuttia.

9.56 Lumisadetta saadaan myös idässä. Tämän päiväistä sakeaa lumipyryä kuvasi Lappeenrannan Ylämaalla Tiina Laihanen.

9.15 Mäntsälän liikenneonnettomuuden pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnissä Lahdenväylällä. Helsingin suuntaan kulkevista kaistoista toinen on suljettu liikenteeltä. Liikennevirasto varoittaa liikenteen ruuhkautumisesta.

8.51 MTV Uutisten lukija kertoo, että ajokeli on Turun seudulla hyvä lumesta huolimatta, kunhan pysyy tarkkana. Kuvat Turun ohikulkutieltä.

 

8.36 Ensitiedote liikenneonnettomuudesta Mäntsälässä. Liikenneviraston mukaan liikenneonnettomuus on tapahtunut Lahdenväylällä Levannon liittymän kohdalla.

8.18 Tiellä 7 eli Porvoonväylällä Sipoossa on ensitiedon mukaan sattunut liikenneonnettomuus. Liikenneviraston mukaan onnettomuuden tarkempi paikka Sipoonlahti, noin 30 kilometriä Helsingistä. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on huono tai erittäin huono suuressa osassa maata. 

7.48 Yön ja aamun aikana on tullut useita senttejä lunta Turussa, missä oli lähes lumetonta vielä eilen. Lukijan nappaama kuva aamuliikenteestä. 

07.28 Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikenneonnettomuuksista ei ole tullut tietoa huonosta ajokelistä huolimatta. Sateet tulevat Keski-Suomessa lumena, ja etelärannikolla sade alkaa muuttua vähitellen rännäksi ja vedeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.