Mainos

Lumipyry kurittanut Etelä-Suomea – parikymmentä suistumista, ulosajoa ja peräänajoa

Ajokeli on huono tänään liki koko maassa lauhtuvan sään ja lumisateen takia.  Etelä-Suomessa lumisade on jo loppunut. 

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa. Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne teroittaakin, että lauhtuminen tuo liukkautta koko Suomeen.

– Huono ajokeli ei rajoitu etelän lumisateisiin, vaan lauhtumisen takia kaikki ajotiet ovat oikeastaan liukkaita.

Helsingin Tieliikennekeskuksen tieliikennepäivystäjä Jarno Nyholm kertoo, että surkea ajokeli on aiheuttanut parikymmentä suistumista tai ulosajoa Uudenmaan alueella. 

– Pääkaupunkiseudulla on tapahtunut kymmenkunta onnettomuutta. Vakavia onnettomuuksia ei tiettävästi ole sattunut. 

Lumisade on jo loppunut Etelä-Suomessa, joten näkyvyys teillä on helpottunut.  

15.04 Vuonna 1978 syntynyt mieshenkilö kuoli rekan ja henkilöauton välisessä nokkakolarissa valtatiellä 6 Lappeenrannassa. Henkilöauton kulkusuunta tapahtumassa oli länteen, eikä autossa ollut matkustajia.

13.43 Rekkaan törmänneen henkilöauton kuljettaja kuoli Lappeenrannassa. Poliisin mukaan ajokeli on todella liukas. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.  

13.36 Pääkaupunkiseudulla on Tieliikennekeskuksen mukaan sattunut kymmenkunta liikenneonnettomuutta. Ne ovat pääasiassa ulosajoja, suistumisia ja peräänajoja. Ne ovat tapahtuneet kehä I:llä, Länsiväylällä ja nelostiellä Vantaalla. Nelostiellä Vantaalla on sattunut yksi peräänajo Helsinkiin päin mentäessä. Kukaan ei loukkaantunut. 

11.49  Jyväskylässä vesivahinko turmeli yökerhoa. Väinönkadulla sijaitsevassa Academy 32-yökerhossa havaittiin vettä lattialla aamulla. Vahinkoja ei voi vielä arvioida. Sään nopea lauhtuminen on saattanut vaikuttaa vesivahingon syntymiseen.  

11.26 Forecan päivystävä meteorologi kertoo, että esimerkiksi Hangossa on tullut yön ja aamun aikana 13,4 senttimetriä lunta, Espoossakin lunta on tullut yli viisi senttimetriä.

11.24 Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo, että lumipyry on tällä hetkellä voimakkaimmillaan Turusta Porvooseen ulottuvalla alueella aina Hämeenlinnan korkeudelle asti.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.