Sofia Belórf valittiin lapsena malliksi mainokseen ja siitä alkoi ilkeä nimittely – näin kävi, kun hän kohtasi vuosien jälkeen koulukiusaajansa

Videolla Sofia Belórf kertoo koulukiusaamisestaan:"Se oli ulkonäköön liittyvää jo silloin" 1:31
Videolla Sofia Belórf kertoo koulukiusaamisesta: "Se oli ulkonäköön liittyvää jo silloin"

Sofia Belórf kertoo kokemastaan koulukiusaamisesta ja miten se vaikuttaa häneen nykypäivänä.

Seurapiirikaunotar ja tv-tähti Sofia Belórf on ollut muutaman vuoden kohujen keskellä henkilökohtaisen elämänsä vuoksi. Belórf tuomittiin käräjäoikeudessa, hänen kaksi parisuhdettaan on kariutunut näiden vuosien aikana sekä aikaisemmin julkisuuden henkilöistä koostunut kaveripiiri on vaihtunut uuteen.

Belórf huokaisee syvään kysyttäessä, mikä on ollut kaikista kipein asia kohuvuosien aikana.

– Tietysti moni voisi ajatella, että tämä rikosvyyhti, mikä tapahtui vuosia sitten. Se oli itsessään tietysti ihan kauhea shokki minulle. Kyllä silti sanon, että se tavallaan riisti minulta rakkauden ja se oli niin julkista. Sitä puitiin vuositolkulla ja sitä puidaan edelleen, Belórf kertoo.

Videolla Belórf kertoo, miksi hänen aikaisemmin julkkiksista koostunut kaveripiirinsä on vuosien aikana vaihtunut.

Erikoishaastattelu: Sofia Belórf kohtasi vuosien jälkeen koulukiusaajansa – näin seurapiirikaunotar vastasi heille 8:29

Belórfin jokaista liikettä, ulkonäköä ja ylipäätään elämää ruoditaan netin keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa. Belórfia kiusattiin koulussa ulkomaalaistaustansa vuoksi, mutta tänä päivänä kiusaaminen tapahtuu sosiaalisessa mediassa.

– Samaahan se on, mutta vain aikuisten tekemää. Onneksi nämä ihmiset ovat ruudun takana. Silloin lapsena he huusivat vieressä tai kirjoittivat koulun seinille, Belórf kertoo.

Belórf päätti jo vuosia sitten, ettei hän lue keskustelupalstoja.

– Monesti luullaan, että minulle olisi tullut aikoinaan tai nyt paskaa maailman eniten. Yllättävän vähän kuitenkaan tulee vihapostia. Minun ei tarvitse jännittää, kun avaan meilin, että mitä siellä on. Se on aika tsemppaavaa, mitä minulle tulee.

Belórf asui nuoruutensa Ylivieskassa, hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä marokkolainen. Koulukaverit kiinnittivät huomionsa tummapiirteiseen Belórfiin, jolla oli valtavan paksut hiukset.

– Esimerkiksi minut valittiin malliksi erääseen koulukuvaamoon ja sitten sieltä tuli juliste, että koulukuvaaja saapuu ja minun koulukuvani oli valittu mainoskuvaksi. Minua kiusattiin siitä ihan sairaasti, vaikka se oli minulle hieno juttu.

– Se oli osittain tyttöjen kateutta. Minua kiusattiin, että minulla on peruukki, kun minulla on paksu tukka. Tietysti ulkomaalaistaustaisuudesta, siitä kiusattiin – ihan tytöt ja pojat.

Belórfiin ei käyty koskaan fyysisesti käsiksi, vaan enemmän kiusaaminen oli koulukavereilta rasistista nimittelyä. Tärkein tuki kiusaamisen keskellä löytyi omasta kodista.

– Minun äitini oli niin ihana ja yritti selittää, että moni asia on kateudesta. Onneksi selvisin hänen avullaan.

Vuosia myöhemmin Belórf oli Ylivieskassa käymässä ja juuri samaan aikaan Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa. Koko kaupunki oli juhlatunnelmissa ja Belórf kohtasi vanhat kiusaajansa.

– Koko Ylivieska oli juhlimassa ja moni tuli silloin sanomaan, että sori, mä olen ollut ihan hirveä.

– Sanoin heille, että en ehkä olisi tässä, jos sitä ei olisi tapahtunut. Otan nytkin kaikki vastoinkäymiset sellaisena oppikouluna ja vahvistuksena.

Yläasteella kiusaaminen loppui, kun hän alkoi seurustella suositun pojan kanssa. Belórfille ei ole jäänyt traumoja koulukiusaamisesta, vaan se on vahvistanut naista. Tällä hetkellä Belórfin elämää voi seurata Sofia salaisuudet -sarjassa, joka on nähtävillä Discovery+-palvelussa.

– Varmaan minulla on tällä hetkellä aika hemmetin paksu nahka ja sen vuoksi luultavasti pystyn tekemään tällaista työtä ja ohjelmaa.

Lue myös:

    Uusimmat