Sofi Oksanen tuoreesta Baby Jane -elokuvasta: "On tärkeää, että näistä asioista voidaan nyt puhua"

Sofi Oksanen kirjoitti modernin version lempisadustaan 3:23
Sofi Oksasen tuorein romani Norma ilmestyi vuonna 2015.

Sofi Oksanen iloitsee vanhan Baby Jane -tarinansa filmatisoinnista.

Kirjailija Sofi Oksasen toinen romaani Baby Jane näki päivänvalon vuonna 2005. Nyt saman niminen elokuva sai ensi-iltansa Naistenpäivänä 8.3.

Vaikka kirjan ilmestymisestä on aikaa, siinä esiintyvät teemat – seksuaalivähemmistöjen oikeudet sekä mielenterveydenhäiriöt – ovat edelleen hyvin ajankohtaisia. Myös elokuvassa ne marssitetaan katsojien eteen avoimesti.

– On tärkeää, että näistä asioista voidaan nyt puhua, Oksanen sanoo.

Oksanen ei käsikirjoitusvaihetta lukuun ottamatta ollut elokuvanteossa mukana, sillä hän halusi suoda työryhmälle tekemiseen täyden rauhan. Hänelle tuottaa kuitenkin iloa se, että vanhaan tarinaan puhallettiin uutta henkeä.

– Kirjailijasta on aina mukavaa, kun vanha tarina saa täysin uuden formaatin ja sitä kautta löytää uusia yleisöjä, Oksanen kertoo.

Tarinan yksi päähenkilöistä on Piki, joka ei ole nähnyt aurinkoa kahdeksaan vuoteen. Kaupungin yössä hän tapaa nuoren ja valoisan Jonnan, ja naiset rakastuvat. Alussa ei ehkä kuitenkaan ole aivan selvää miksi pari ei kauniista unelmistaan huolimatta koskaan pääse yhdessä Linnanmäelle, kesäretkelle – tai edes ruokakauppaan.

Lue myös:

    Uusimmat