Mainos

Sodankäynti laajeni nettiin: Israel hehkutti murhaa Twitterissä

Israelin puolustusvoimat (IDF) on alkanut lähettää reaaliaikaisia viestejä sotatoimistaan islamistista Hamasia vastaan.

IDF julisti keskiviikkona Twitterissä sodan Hamasille. Sen jälkeen puolustusvoimat on lähettänyt aktiivisesti viestejä sotatoimien etenemisestä ja lyhyitä kuvauksia niiltä Gazan alueilta, joihin Israel on IDF:n mukaan onnistuneesti hyökännyt.

Yhdessä viestissä IDF kertoo onnistuneensa eliminoimaan Hamas-johtaja Ahmed Jabarin. Viesti sisältää Jabarin kasvokuvan, jonka päälle on kirjoitettu listaus hänen väitetyistä rikoksistaan.

Twitterin lisäksi IDF on julkaissut kuvia hyökkäyksistä kuvapalvelu Flickrissä ja päivityksiä yhteisöpalvelu Facebookissa.

Video – IDF tähtää maanalaisiin raketinheittimiin Gazassa. Näettekö toissijaiset räjähdykset? Se tarkoittaa, että osuimme räjähteisiin, IDF viestitti perjantaina aamupäivällä.

Vihapuhetta vai raportointia?

Teknologiasivusto AllThingsD:n mukaan palveluntarjoavat joutuvat nyt pohtimaan, rikkovatko IDF:n viestit niiden sääntöjä.

Esimerkiksi Twitterin käyttöehdoissa sanotaan, että käyttäjät eivät saa julkaista suoria uhkauksia tai käyttää palvelua laittomiin tarkoituksiin tai niiden edistämiseen. Facebook kieltää vihapuheen julkaisemisen tai väkivaltaan kannustamisen viesteissä.

On kuitenkin epäselvää, rikkovatko esimerkiksi IDF:n suorat kertomukset sen tekemistä iskuista näitä sääntöjä.

Google poisti torstaina Ahmed Jabbarin tappamisen näyttävän videon Youtubesta, mutta video palautettiin palveluun vain muutamia tunteja myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.