Snookerlegenda oli haltioissaan ex-pariskunnan trillerimäisen yhteenoton jälkeen – voiton vieneellä osapuolella toinen ääni kellossa: "En halua tätä enää koskaan"

Pohjoisirlantilainen Mark Allen toivoi, ettei joutuisi enää koskaan pelaamaan entistä kumppaniaan Reanne Evansia vastaan. Kaksikko kohtasi maanantaina snooker-kauden toisen ranking-turnauksen, British Openin ensimmäisellä kierroksella. "Exien taisteluksi" nimettyä ottelua on ylistetty yhdeksi snookerhistorian intensiivisimmistä.

Entinen pariskunta, jolla on yhteinen 14-vuotias lapsi, kohtasi maanantaina ensimmäisen kerran ammattilaisina, kun 12-kertainen naisten maailmanmestari Evans ansaitsi seuraaviksi kahdeksi vuodeksi kortin ammattilaiskiertueelle.

Maailmanlistalla 12. sijalla oleva Allen käänsi Leicesterissä pelatun ottelun itselleen erin 3–2 oltuaan neljännessä erässä yhden pallon päässä ottelun häviämisestä.

Brittimedian mukaan Allenin ja Evansin ero oli riitaisa ja heillä on ollut sittemmin erimielisyyttä lapsensa elatukseen liittyen.

Kaksikon yhteinen historia ja nykyiset ilmeisen kylmät välit loivat otteluun täysin ainutlaatuisen jännitteen.

Evans kielätytyi ennen ottelua vastaamasta Allenin nyrkkitervehdykseen. Hän selitti tilannetta sillä, että hänelle oli sanottu, ettei ennen ottelua olisi "kättelyitä tai mitään".

Kättelyitä, nyrkkitervehdyksiä tai mitään muutakaan ei nähty myöskään ottelun jälkeen.

– Tämä oli todennäköisesti intensiivisin ottelu, jonka olen koskaan nähnyt, seitsenkertainen maailmanmestari Stephen Hendry sanoi toimittuaan ottelussa tv-asiantuntijana.

– Tämä oli kamalaa, enkä oikeastaan halua tehdä tätä enää koskaan, Allen kuvaili tuntojaan.

– Hän pelasi paljon minua paremmin, mutta tein hyvän pistesarjan (68 pistettä) voittaakseni ottelun. Hän teki joitain uskomattomia yksittäisiä pussituksia. Hänellä oli epäonnea, kun hän ei voittanut ottelua 3–1.

Lue myös:

    Uusimmat