Eeppinen snookertaistelu! Maailmanmestarien välinen finaali venyi pikkutunneille ja ratkesi hämmästyttävällä tavalla – "Tämä oli tuhoisaa minulle"

Australialainen Neil Robertson kaatoi englantilaisen Judd Trumpin erin 10-9 maratonmittaan venähtäneessä finaalissa, kun suurturnaus UK Championshipin mestaruus ratkaistiin sunnuntaina. 

Kun finaalipari Robertson-Trump varmistui, ottelusta odotettiin isojen pistesarjojen ja nopeiden erien tykitystä. Toisin kävi. 

Kumpikaan ei johtanut ottelua missään vaiheessa yli yhden erän erolla, ja vaikka kamppailussa nähtiin Robertsonilta kolme ja Trumpilta yksi yli 100 pisteen sarja, matsi oli erittäin rikkonainen. Viimeinen erä kesti yli tunnin, ja ottelu päättyi paikallista aikaa klo 0.55 maanantain puolella (Suomen aikaa klo 2.55). 

– Se oli uskomatonta. Ottelussa oli paljon hyvää, mutta jos käytän tässä (kolmikertaisen maailmanmestarin) Mark Williamsin sanontaa, niin "pelimme oli yhdessä vaiheessa niin huonoa, että se oli jopa hyvää". Yritimme molemmat niin paljon, 220 000 euron voittopotin ansainnut Robertson kommentoi BBC:n mukaan

– Emme halua erien kestävän noin kauan. Haluamme voittaa erät isoilla pistesarjoilla ja yhdellä visiitillä pöydälle, aussitähti jatkoi. 

Robertsonille, 38, UK-voitto oli uran kolmas. Hän on valloittanut myös maailmanmestaruuden ja Mastersin, eli kaikki kolme snookerkiertueen suurturnausta. Myös Trump on yltänyt kertaalleen voittoon jokaisessa näistä. 

Trumpia jäi kalvamaan varsinkin viimeisen erän viimeinen pinkki pallo, jossa hän epäonnistui yllättäen. Robertson tuli pöydälle, upotti pinkin ja varmisti erävoiton pistein 53-43.  

– Tämä oli eeppinen taistelu. Tätä on vaikea sulattaa, sillä tyrin ottelun lopussa. Tunsin paineet ja mokasin, ottelua 9-8 johtanut Trump tunnusti. 

– Katsojat viihtyivät varmasti, mutta tämä oli tuhoisaa minulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Seitsenkertainen maailmanmestari Stephen Hendry allekirjoittaa tämän. 

– Tuo satuttaa Judd Trumpia vielä pitkään. Tittelin ratkaisevat ohilyönnit jättävät arpia, Hendry summasi. 

Trumpilla ei ole liikaa aikaa nuolla haavojaan, sillä hän pelaa jo maanantai-iltana tänään alkavassa Scottish Open -turnauksessa. Robertson aloittaa urakkansa tiistaina.  

Lue myös:

    Uusimmat