Snookerin huipputurnauksessa nähtiin kiusallisuuden huippu: riitaisasti eronnut pariskunta arvottiin toisiaan vastaan – jääkylmät välit kävivät kaikille selväksi

Maanantaina Leicesterissä alkaneessa snooker-kauden toisessa ranking-turnauksessa British Openissa nähtiin heti ensimmäisellä kierroksella poikkeuksellisen mielenkiintoinen kohtaaminen Mark Allenin ja Reanne Evansin välillä.

Ottelu ei ollut mielenkiintoinen vain siksi, että vastakkain oli lajin ehdottomiin huippuihin lukeutuva Allen ja kaikkien aikojen parhaana naispelaajana pidetty Evans.

Suurin mielenkiinto liittyi siihen, että Allen ja Evans ovat entinen pariskunta. He olivat yhdessä vuodesta 2005 vuoteen 2008, ja heillä on yhteinen tytär. Eron kerrotaan olleen riitaisa, ja kaksikolla on ollut erimielisyyksiä muun muassa yhteisen lapsen elättämiseen liittyen.

Nyt he kohtasivat vihreän veran äärellä, ja ottelun asetelmalla herkuteltiin välittömästi turnauskaavion tultua julki.

Odotuksiin myös vastattiin.

Jännitteet kävivät ilmi jo ennen ensimmäistäkään lyöntiä, kun Allen tarjosi lajin tapojen mukaisesti kättä vastustajalleen. Evans kuitenkin kieltäytyi kädenpuristuksesta.

Itse ottelussa Allen vei nimiinsä ensimmäisen erän, mutta Evans nousi toisessa tasoihin ja sai paikalla olleet kannattajansa riehaantumaan jopa niin, että joutui rauhoittelemaan heitä.

Evans vei nimiinsä myös kolmannen erän, ja neljännessä hän oli 60–0-johdossa yhden punaisen pallon päässä tilanteesta, jossa Allen olisi tarvinnut snookereita. Evans ei kuitenkaan onnistunut pussituksessa, ja Allen tasoitti pelin putsaamalla pöydän.

Ratkaisevaan erään Allen teki 68 pisteen lyöntisarjan ja eteni toiselle kierrokselle 3–2-voitolla.

Kättelyitä ei nähty myöskään ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat