SM-liigasta tutulta kykyjenetsijältä isoja huomioita Kaapo Kakosta ja Jack Hughesista

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin kykyjenetsijä Josef Boumedienne näkee pelaajatyylillisistä eroista huolimatta Kaapo Kakossa ja Jack Hughesissa paljon yhteistä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kakon ja yhdysvaltalaisen Hughesin odotetaan olevan ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kaksi ensimmäistä nimeä. Boumedienne muistuttaa, että Hughes on pieni ja vikkelä keskushyökkääjä, kun taas Kakko iso ja vahva laituri. 

Yhtäläisyyksiä on kuitenkin paljon.

– Huippupeliäly, huippu-urheilijat ja molemmat uskaltavat pelata. He haluavat pelata joka ilta, eikä mikään tunnu jännittävän. Molemmilla on huippupelaajan ominaisuudet, Boumedienne naulasi C Morelle.

18-vuotiaat nuorukaiset pelaavat Slovakiassa jääkiekkouransa ensimmäisiä aikuisten MM-kisoja ja kaksikko kohtasi maanantaina Yhdysvaltain ja Suomen välisessä ottelussa. Kakon saldona kolmen pelin jälkeen on 5+0, kun taas NHL:n ykkösvaraukseksi povattu Hughes jatkaa nollatehoilla.


Boumediennen mukaan sitä on vaikea sanoa, kuinka paljon tällä MM-turnauksella on vaikutusta varausnumeroon. Uraan hän ei usko sillä olevan juuri vaikutusta, meneekö pelaaja ykkösenä vai kakkosena.

– Tietenkin ykkössija draftissa on iso juttu ja kunniajuttu varmaankin hänelle, kuka sen ansaitsee loppuviimein, mutta pitkässä juoksussa uran kannalta ei ole mitään merkitystä, Boumedienne arvioi.

Vuoden 1996 neljännen kierroksen NHL-varaus Boumedienne pelasi omalla urallaan 47 taalaliigan ottelua tehoin 4+12=16. Hänet muistetaan myös SM-liigasta, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta Kärpissä.

Boumedienne kommentoi ylälaidan videolla myös Columbuksen asetelmia NHL:n varaustilaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat