SM-liigassa säväyttänyt hyökkääjä olisi NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimi, jos passi olisi toista laatua: "Kukaan ei edes keskustelisi"

Useat pohjoisamerikkalaismediat arvioivat kanadalaishyökkääjä Shane Wrightista perjantain vastaisena yönä Montrealissa alkavan jääkiekon NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeä. Myös yhdysvaltalaishyökkääjä Logan Cooley on vahvoilla.

Euroopasta kärkikolmikkoon on tyrkyllä slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky, joka oli rivimies hopeaa saavuttaneessa TPS:n liigajoukkueessa, mutta yltyi hirmutehoihin olympialaisissa ja MM-kilpailuissa.

– Väkisin häneen kiinnittää huomiota. Mielenkiintoinen pelaaja. Olen kuullut, että hän on ikäisekseen fyysisesti kypsä ja voimakas. Eiköhän hän ole aika kärjessä menossa ja aiheestakin. Aika harva 2004 syntynyt pystyy pelaamaan noin hyvin ja dominoimaan olympialaisissakin, Suomen 2003-ikäluokkaa läpi maajoukkuepolun luotsannut Petri Karjalainen ihasteli STT:lle.

Kuuntele ylälaidan videolta, miten Turku eroaa Slafkovskyn mielestä Montrealista.

Maaliskuun lopussa 18 vuotta täyttänyt Slafkovsky summasi 15 arvokilpailuottelussaan miehekkäät tehot 10+6=16.

– Ihan poikkeuksellista, että kaveri vetää kahdet arvokilpailut ja valitaan olympialaisissa arvokkaimmaksi pelaajaksi. Eihän sellaiset saavutukset voi olla hetkauttamatta, Suomen 2004-ikäluokkaa valmentanut Mika Marttila tuumi.

Osa pohjoisamerikkalaismedioista on nostanut Slafkovskyn jopa ykköseksi, mutta Slovakian passi on kevyttä tavaraa.

– Aina kun puhutaan NHL-varaustilaisuudesta, on pohjoisamerikkalaisilla edelleen etu. Ei niin vahva kuin ennen. Jos pohjoisamerikkalaisella pelaajalla olisi tuollaiset esitykset kuin Slafkovskylla, kukaan ei edes keskustelisi, kuka on varausnumero ykkönen, Marttila paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat