SM-liigassa pelanneelle ex-kiekkoilijalle ehdollista vankeutta avovaimonsa pahoinpitelystä – löi, työnsi nuuskaa korvaan ja painoi tyynyä kasvoille

Yli 40-vuotias entinen jääkiekkoilija tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen avovaimonsa pahoinpitelystä. Keskisuomalainen mies on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon.

Keski-Suomen käräjäoikeuden pöytäkirjassa todetaan, että ex-kiekkoilija sai tuomion viidestä eri syytekohdasta. Hän oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa avopuolisolleen tai vahingoittanut terveyttä muun muassa sylkemällä päälle ja työntämällä nuuskaa korvaan.

Oikeus vakuuttui naisen johdonmukaisesta kertomuksesta ja totesi, että nuuskan työntäminen korvaan oli nöyryyttävää ja terveydelle haitallista, vaikka itse väkivalta oli vähäistä. Todistusaineistona on käytetty kuvaa, josta näkyy myös uhrin itkuisuus.

Keskisuomalainen mies teki ruumiillista väkivaltaa tarttumalla kiinni, lyömällä, heittelemällä ja riuhtomalla niin, että nainen oli saanut vartaloonsa naarmuja ja mustelmia. Naista oli lyöty avokämmenellä ja pidetty tyynyä kasvoilla niin, ettei hän saanut henkeä.

Kun tilanne oli rauhoittunut hetkeksi, syytetty oli istunut naisen kasvojen päällä ja lyönyt.

Oikeus hylkäsi kaksi syytekohdista vanhentuneena. Toisessa niistä hän myönsi heittäneensä naista oluttölkillä ja kopauttaneensa patongilla, mutta kielsi pahoinpitely-yrityksen.

Nainen oli paennut turvakotiin. Hän haki lähestymiskieltoa, joka hyväksyttiin.

Pahoinpitelyyn syyllistynyt joutui maksamaan yli 5 700 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Yli 200 ottelua SM-liigassa

Tuomion saanut kiekkoilija on yli 40-vuotias. Hän on pelannut SM-liigassa yli 200 runkosarjaottelua sekä kiertänyt muissa Euroopan sarjoissa. Hän on lisäksi toiminut uran jälkeen juniorivalmentajana.

Tuomio ei ole kuitenkaan lainvoimainen, ja syytetty on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon.  

Tuomitun nimeä ei julkaista uhrin suojelemisen takia.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja