SM-liigassa napsahti pelikieltoa – tästä törkytempusta tuomittiin vain kaksiminuuttinen

Tapparan Nicholas Baptistelta hyvin kyseenalainen temppu: takoo poikittaisella mailalla Lars Bryggmania pään ja niskan alueelle 2:39
Katso tilanne videolta.

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Tapparan Nicholas Baptistelle yhden ottelun pelkiellon torstaisen Pelicans-ottelun tapahtumien johdosta.

Baptiste sai alun perin tilanteesta kahden minuutin jäähyn. Hän oli lyönyt kahdesti jäällä maannutta Pelicansin Lars Bryggmania niskaan. Kurinpitodelegaation mukaan Baptisten teko täyttää väkivaltaisuus-säännön tunnusmerkistön. 

Päätöksessä todetaan, ettei annettu isku ollut poikittaisella mailalla vaan pelihanskalla. Ensimmäinen isku oli päätöksen mukaan "sääntöjen rajamailla oleva sallittu pyrkimys päästä irti Bryggmanin kiinnipitämisestä."

Jälkimmäisen iskun osalta kurinpitodelegaatio katsoo, että isku on tehty tarkoituksellisesti ja suunnattu jäässä olevan pelaajan niskaan ja isku on suhteellisen voimakas. Kurinpitodelegaatio toteaa, ettei Bryggmanin toiminta oikeuta Baptistea iskemään tällä tavoin vastustajaa niskaan. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Baptiste on jälkimmäisellä nyrkin iskullaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, ja tilanteesta tulee määrätä pelikielto, päätöksessä sanotaan.

Katso tilanne pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat