Kommentti: SM-liigassa potkaiset vastustajaa halvalla!

HPK-tähden luistimella potkaisu puhutti studiotiimiä: "Kaikki tajuaa kuinka vaarallinen kapistus se on" 0:51
HPK-tähdelle kolmen ottelun pelikielto tästä potkuliikkeestä

HPK:n Danick Martel potkaisi luistimellaan HIFK:n Teemu Tallbergia torstaina kesken SM-liigaottelun. Kurinpito päästi Martelin vähällä, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

Torstaina SM-liigassa nähtiin kohahduttava ulosajo, kun HPK:n paras pistemies Danick Martel laitettiin pihalle vastustajan tarkoituksellisesta potkaisemisesta. Tilanne tarkastettiin Liigan kurinpidossa. 

– Martel on tilanteessa ahdistettuna, eikä näe taakseen. Tässä tilanteessa tapahtuva potku on erittäin varomaton, ja siitä aiheutuu vakavan loukkaantumisen riski. Delegaatio ei kuitenkaan pidä tekoa vastustajan harkittuna vahingoittamisyrityksenä.

Yllä lainattu kohta herätti ihmetystä, kun luin kurinpitodelegaation pelikieltopäätöstä Martelin tapausta koskien. Mitä vastustajan luistimella potkaiseminen sitten on, jos ei vahingoittamisyritys? 

Voit katsoa Martelin potkuliikkeen pääkuvan videolta. 

Lisäksi kurinpitopäätöksen avainpointteihin on erikseen kirjattu, ettei Tallberg loukkaantunut tilanteessa. Se on tietysti valtava onni. Nyt fakta on vain valitettavasti valjastettu ikään kuin lieventäväksi asiaanhaaraksi Martelin teon arvioinnissa. 

Kolmen ottelun pelikielto vastustajan tahallisesta potkaisemisesta tuntuu kevyeltä pannalta. Päässä pyörii viimeaikainen globaalisti puhjennut keskustelu vammoista, joita veitsenterävistä luistimista voi pahimmillaan syntyä vahingossa.  

Jos pelaaja sortuu kentällä rikkomaan urheilun perusarvoja, tässä tapauksessa erityisesti vastustajan kunnioittamista näin perustavanlaatuisesti, on syytä rangaistusta arvioitaessa ja perusteltaessa pohtia myös laajempaa viestiä, jonka ulostulo lähettää. 

Nyt luistimella potkaisemisesta kaivettiin esiin lieventäviä seikkoja, jotka haastavat oikeustajuani. Se tästä päätöksestä jäi päällimmäisenä mieleen. 

Lue myös:

    Uusimmat