SM-liigaseuran pelaajat suostuivat palkkojen alennukseen – "Toivomme, että kauden jälkeen olisi mahdollisuus maksaa niitä takaisin"

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo koronakriisin aiheuttamista vaikeuksista:"Jokaisen seuran täytyy tehdä omat ratkaisunsa" 5:27
HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo koronakriisin aiheuttamista vaikeuksista: "Jokaisen seuran täytyy tehdä omat ratkaisunsa"

Jääkiekon SM-liigassa pelaava SaiPa on päässyt pelaajistonsa kanssa sopuun palkkaleikkauksista tulevalle kiekkokaudelle. Palkkoja leikataan toukokuusta lähtien, mutta mahdollisuuksien mukaan seura pyrkii maksamaan leikkaukset takaisin kauden jälkeen.

SaiPa kertoo tiedotteessaan, että päättyneen kauden osalta palkata maksetaan vielä täysimääräisinä. Seuran käymissä yhteistoimintaneuvotteluissa onnistuttiin välttämään lomautukset, kun pelaajat suostuivat palkkojen alennukseen. Koronaviruspandemia on aiheuttanut urheiluseuroille tuntuvan loven.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen ei suostu tarkentamaan, millaisista summista tai osuuksista leikkauksissa on kyse.

– En halua sitä prosenttilukua sen tarkemmin kommentoida, Markkanen sanoo MTV Urheilulle.

– Hienosti työntekijät ymmärsivät tämän tilanteen vakavuuden. Toivomme, että kaikki menee hyvin, ja meillä on mahdollisuus tarkastella kauden jälkeen, että pystytäänkö jotain niistä maksamaan takaisin, hän lisää.

SaiPan kapteenina viime kaudella toimineen Elmeri Kaksosen mukaan pelaajille oli heti selvää, että tilanne on vakava.

– Ihan alusta asti pelaajien keskuudessa on ollut selvää, että talkoissa ollaan mukana. Neuvottelut olivat kuitenkin pitkät ja niihin meni paljon energiaa, Kaksonen kertoo SaiPan tiedotteessa.

– Markkasen Jussin kanssa neuvoteltiin koko ajan hyvässä hengessä. Jussi vanhana pelaajana ymmärtää hyvin joukkueen näkemykset ja olemme parhaamme mukaan yrittäneet ymmärtää seuran tilannetta.

Sen sijaan valmennuksen osalta yt-neuvottelut ovat vielä kesken. Markkanen toivoo näiden neuvotteluiden tulevan päätökseen lähipäivinä. Toimihenkilöiden kohdalla SaiPa on sopinut vähintään kahden kuukauden lomautuksista.

Myös lounasravintola Sputnik on ollut kiinni jo maaliskuun lopusta lähtien. SaiPalle viime vuosina hyvää tuottoa tuoneen Kisapuiston pikkujoulutapahtumien osalta tilanteen tarkastelu ei ole vielä ajankohtainen.

Lue myös:

    Uusimmat