SM-liigassa jaetaan pronssimitalit – Tapparalta sivussa tehohyökkääjä, HIFK:lta tähtipakki

Petteri Sihvonen arvioi SM-liigan finaalien lähtöasetelmat 3:59
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi SM-liigafinaaleja Tulosruudussa torstaina.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantai-iltana pronssiottelu Tampereen Tapparan ja Helsingin IFK:n välillä.

Tapparan kuuden vuoden mittaiseksi venähtänyt finaaliputki katkesi välierissä, kun Hämeenlinnan Pallokerho eteni loppuotteluihin otteluvoitoin 4-2.

Tappara pelasi välierissä hyvin, mutta viimeinen silaus pelaamisesta puuttui. HPK pystyi kehittämään peliään läpi pudotuspelisarjan, mihin puolestaan Tappara ei pystynyt.

IFK laittoi kunnolla kapuloita Kärppien rattaisiin välierissä, mutta ei pystynyt lopulta estämään oululaisten marssia finaaleihin.

IFK sai aggressiivisella paineistuspelaamisellaan Kärpät erittäin ahtaalle ja onkin mielenkiintoista seurata, pystyykö se samaan Tapparaa vastaan.

Tapparan kohdalla kiekollisen pelaamisen ja sitä kautta hyökkäyspelaamisen laatu ratkaisee. HPK:ta vastaan joukkueen puolustuspelaaminen toimi hyvin, mutta hyökkäyspelaamisesta jäi vajaaksi.

Illan yksi ratkaisukohdista on myös se, kumpi syttyy oikeasti taistelemaan pronssimitaleista. Tapparalta on sivussa hyökkääjä Antti Erkinjuntti.

IFK:n kokoonpanosta on sivussa puolustaja Kyle Quincey. Näin ollen kokoonpanoon nousee puolustaja Elias Ulander. Myös huippulupaus Anton Lundell on sivussa, hän on Pikkuleijonien matkassa Ruotsissa.

Lue myös:

    Uusimmat