Mainos

SM-liigan suurimmasta tähdestä on jo näkynyt loistava ennusmerkki – ”Hän ei ole se sama Jesse Puljujärvi”

4:24
Petteri Sihvonen analysoi Tulosruudun vieraana alkavaa Liigaa.

Jesse Puljujärvi on alkavan liigakauden suurin tähti. Puljujärvi päätti palata loppukesästä Ouluun, melkoisen kohun saattelemana. Kärpissä Puljujärvi yrittää saada uransa raiteelleen. Ennusmerkit ovat olleet enemmän kuin lupaavia.

Puljujärvi allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt siirtoa Edmonton Oilersilta.

Pohjois-Amerikassa Puljujärven tilannetta seurattiin isolla mielenkiinnolla. Muun muassa hänen agentti Markus Lehto sai paljon julkisuutta, kun hän ilmoitti siirtopyynnöstä.

Edmontonissa Puljujärven NHL-ura ei meinannut lähteä kunnolla käyntiin. 21-vuotias hyökkääjä saapui kaupunkiin suurin odotuksin, superlupauksena. Eteen tuli vaikeita vuosia, yksi toisensa jälkeen.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Puljujärvestä on näkynyt heti äärimmäisen lupaavia piirteitä.

– Hän ei ole selvästikään jäänyt odottelemaan, että jotain tapahtuisi. Hän ampuu hanakammin ja liikkuu aggressiivisemmin. Silti hän pyrkii pitämään pelivalmiuden koko ajan yllä. Hän syöttää nopeammin kuin aiemmin. Nuo kaikki ovat mahtavia piirteitä. Näkyy selvästi se, että poika itse, valmentajat ja kaikki muutkin auttajat ovat pohtineet, että mistä se homma on kiikastanut, Sihvonen pohtii ja hahmottelee perään:

– Hän ei ole se sama Jesse Puljujärvi, joka yritti avata uransa Pohjois-Amerikassa. Eikä hän ole se Jesse Puljujärvi, joka romahti välillä.

– Nyt sieltä on näkynyt oikeansuuntaisia merkkejä. Hän ei ole pelkkä nimi, vaan kun raapustaa pinnan alta, niin sieltä näkyvät elkeet ja meiningit siihen suuntaan, että hän on kehittymässä, Sihvonen hahmottelee.

Isoin kehityselementti

Puljujärvi on ollut yksi näkyvimmistä Kärppä-pelaajista liigakautta edeltäneissä CHL-otteluissa. Muun muassa laukomisen hanakkuus ja Sihvosen mainitsema liike ovat olleet erottuvia elementtejä, hyvin positiivisessa valossa.

Sihvosen mukaan Puljujärven suurin kehitysaskel on tapahtunut yhdessä elintärkeässä pelillisessä elementissä.

– Oman arvioni mukaan Puljujärvellä isoin kiikastanut juttu on ollut se, että itse peli on jäänyt vajaaksi. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi syöttöketju katkeaa hänen kohdallaan. Tuo on vähimmäisvaatimus, jos haluaa tulla huippupelaajaksi NHL:ssä. Ettei käy niin, että kun kiekko menee Puljujärvelle, niin se olisi kuin heittäisi hohtimet kaivoon.

– Hän lainaa kiekkoa, hakeutuu itse jatkopelipaikkoihin ja sen jälkeen ampuu paljon, Sihvonen jakaa tuoreita huomioita.

Sihvonen allekirjoittaa sen, että Puljujärvi on Liigan suurin tähti, vaikka hän ei olekaan vielä täysin varma siitä, miten suurena tähtenä nuori hyökkääjä tuikkii.

– Puljujärvi elää aika paljon tuloksesta. Häntä ei tyydytä pelkästään se, että kulkeeko peli vai ei, vaikka se onkin tärkeä juttu.

– Ensimmäiset piirrot ovat olleet joka tapauksessa oikein lupaavia, Sihvonen myöntää. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja