Jesse Puljujärvi on jo nyt hurjassa lennossa – Kärppien päävalmentaja: "Hän on ylittänyt häpeäkynnyksen"

3:25
Videolla Kärppien päävalmentaja Mikko Manner puhuu Jesse Puljujärven kehitysaskeleista.

Jesse Puljujärvi on lokakuussa alkavan SM-liigakauden seuratuimpia pelaajia. Puljujärvi, 22, palasi viime kaudeksi Suomeen kova kohun saattelemana. Mutta nyt hän kyttää jo NHL-siirtoa. Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mukaan Puljujärvi on ottanut kehitysaskeleita erityisesti kahdella osa-alueella.

Puljujärvi pelasi viime kaudella SM-liigassa, kun hän päätti jättää Pohjois-Amerikan ongelmat taaksensa.

NHL-superlupauksena pidetty Puljujärvi oli ajautunut vaikeaan asemaan Edmonton Oilersin sisällä. Häntä pomputeltiin NHL:n ja AHL:n välillä, eikä hän saanut uraansa lentoon.

Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mukaan aiempien vuosien tapahtumat näkyivät Puljujärvessä vielä viime kaudella.

– Nyt hän on ylittänyt häpeäkynnyksen, Manner sanoi Puljujärvestä C Moren 3v3 Super Series -lähetyksessä.

– Hän lähti aikanaan kovin odotuksin Pohjois-Amerikkaan. Hän oli noussut aikamoisiin parrasvaloihin nuorten MM-kisojen myötä. Sitä kautta odotukset olivat korkealla, ihan jo hänen varauksensa myötä. Ja sitten hän tuli takaisin, kaiken mediapaineen keskellä, Manner kertaa Puljujärven taustoja.

Oulussa Puljujärvi aloitti kaiken ikään kuin alusta. Hän palasi seuraan, josta hän ponnisti maailmalle.

– Hänen piti löytää taas peli-ilo, joka oli kadonnut. Ja se löytyi viime kaudella. Nyt kun se on jo valmiiksi kunnossa, niin nyt hän pyrkii ottamaan askeleita eteenpäin itsetuntemuksen saralla. Ja tämä näkyy siinä, miten hän käsittelee tunteitaan kaukalon sisällä. Kun hän on varakapteeni, hänen pitää punnita tilanteita entistä harkitsevaisemmin. Ja nyt katsotaan, että miten hän kasvaa joukkueensa johtajaksi. Tuntuu siltä, että hän on mennyt tuolla osa-alueella eteenpäin, Manner näkee.

Mannerin mukaan Puljujärvi on ollut aina kova harjoittelija ja itsensä ”rääkkääjä”. Kesän työ näkyy nyt kaukaloissa.

Puljujärvi on paukuttanut syksyn alun harjoitusotteluissa jäätävää jälkeä. Puljujärvi keikkui 3v3 Super Series -turnauksen pistepörssin kärjessä, minkä lisäksi hän on heiluttanut maaliverkkoja tiuhaan tahtiin Liiga- ja Mestis-vastustajia vastaan.

– Hän on kamppailuvahvempi. Sen ovat jo ensimmäiset pelit näyttäneet. Hän kamppailee todella vahvasti, eikä pelkää niitä tilanteita. Kyse on sekä henkisestä että fyysisestä puolesta. Hän nauttii kamppailusta, eikä hän turhaudu, jos vastustaja pyrkii pysäyttämään hänet. Ja hänen fysiikkaansa on mennyt eteenpäin, Manner sanoo vireen taustoista.

Tulevalla kaudella Puljujärvi on uudessa roolissa. Kuten Manner viittasi, nuori hyökkääjä nimitettiin mukaan Kärppien kapteenistoon. Hän kantaa A-merkkiä rinnassaan.

– Nyt hänen tekemisellään on vielä suurempi merkitys muihin ihmisiin joukkueen sisällä. Kaikki, mitä hän tekee, miten hän käyttäytyy ja minkälaista periksiantamattomuutta hän näyttää ja kuinka hän edustaa joukkueen arvoja, ovat testissä. Nyt tilanne on erilainen kuin silloin, kun hän tuli nuorena pelaajana mukaan ja antoi vain palaa.

– Uskon, että tämä kokonaisuus kasvattaa Jesseä siihen suuntaan, että hänestä tulee itsensä paremmin tunteva ja pelikentillä tilanteita paremmin hallitseva pelaaja, Manner sanoo kehitystyön päämääristä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja