SM-liigan sisäisillä markkinoilla tapahtui – Leijoniin murtautunut tähtihyökkääjä vahvistaa nyt isoa mestarisuosikkia

2:19
Videolla haastattelussa Lukon uusi vahvistus Anrei Hakulinen.

Kulunut kevät ja kesä ovat olleet poikkeusaikaa myös kotimaisessa SM-liigassa. Siirtomarkkinoilla on kuitenkin riittänyt kuhinaa. Yksi nimekkäimmistä sisäisistä siirtyjistä on ollut Anrei Hakulinen. Hän matkasi ison mestarisuosikin, Rauman Lukon riveihin.

30-vuotias Hakulinen teki useamman vuoden ajan nousua kohti Liigan eliittiä. Lopullinen läpimurto tapahtui Kouvolassa. Siellä hän murtautui myös A-maajoukkueen puolelle.

Viime kauden jälkeen Hakulinen päätti kuitenkin vaihtaa maisemaa. Uudeksi osoitteeksi tuli Pekka Virran luotsaama Lukko.

– Olen seurannut muitakin joukkueita sivusilmällä ja tuntui siltä, että Lukossa on menty isosti eteenpäin. Seurassa on ollut hyvä pöhinä päällä jo parin vuoden ajan. Lukko on kuitenkin vähän isommalla budjetilla operoiva joukkue ja näin, että täällä on paremmat saumat menestyä kuin Kouvolassa, Hakulinen avaa siirtonsa taustoja C Moren haastattelussa.

Lukko lähtee uuteen liigakauteen nimivahvalla joukkueella. Hakulisen lisäksi ryhmää johtaa muun muassa kanadalaishyökkääjä Daniel Audette, jolta voi odottaa tähtitason suorituksia.

Heidän lisäkseen mukana on muun muassa NHL-apuja. Ville Heinola ja Aleksi Saarela vahvistavat Lukkoa alkukauden ajan.

Raumalaisseura onkin lähtökohtaisesti yksi suurista mestarisuosikeista.

– Jokainen tiedostaa, että meillä on joukkue täynnä hyviä pelaajia. Pelipaikoista käydään kovaa kilpailua. Se taas näkyy niin, että joka päivä täytyy mennä sata lasissa ja laittaa vähän enemmänkin, jos haluaa päästä pelaavaan kokoonpanoon, Hakulinen kuvailee.

Vaikka Lukossa ei koeta menestyspaineita, ovat tavoitteet selvät.

– Tulin Lukkoon, koska haluan voittaa mestaruuden. Koko Rauma kaipaa sitä. Edellisestä on kuitenkin niin pitkä aika (1963), Hakulinen miettii. 

Miten mestaruus sitten voitetaan? Ei ainakaan seisoskelemalla, sanoo Hakulinen.

– Meillä on todella jalkava joukkue. Ei me mitään träppiä tulla pelaamaan. Annamme koko kauden ajan kovaa painetta. Sitä kautta yritämme saada jo hyökkäysalueella kiekonriistoja ja yritämme väsyttää vastustajat.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja