SM-liigan mestaripelaaja työttömänä – avautuu nyt viime kaudella kuormittaneesta kierteestä

Useita SM-liigaseuroja edustanut Jasse Ikonen kertoo etenkin viime kauden pätkäpestien olleen henkisesti raskaita. Ikonen etsii parhaillaan joukkuetta, josta olisi mahdollista rakentaa pidempiaikainen työnantaja.

– Pelipaikkaa odottelen. Sen pitää olla oikealla tavalla motivoiva. Sen takia tämä onkin nyt varmaan venähtänyt, Ikonen toteaa MTV Urheilulle marraskuun ensipäivinä.

33-vuotias hyökkääjä on melkoinen seurakeräilijä. Hän on edustanut SM-liigassa peräti seitsemää eri joukkuetta. Tässä vaiheessa uran kruunu on Kärpissä keväällä 2018 voitettu Suomen mestaruus.

– Ei sillä ole väliä, onko se sitten lopuksi kahdeksan vai yhdeksän joukkuetta, Ikonen nauraa Liigaan palaamisesta kysyttäessä. 

Viime kaudella hyökkääjä avasi kierroksensa TPS:stä. Hän siirtyi joulukuussa SHL:ään, jossa edusti samalla sesongilla vielä Färjestadia ja Linköpingiä. 

Ikonen viihtyi Ruotsissa hyvin. SHL-otteluissa pauhannut tunnelma sytytti kokeneen kiekkoilijan. Hieno kevät länsinaapurissa vaati kuitenkin veronsa. Kausi oli pätkäpestikierteen myötä kokonaisuudessaan raskas. 

– Viime keväänä tulin kauden jälkeen kotiin ja mietin, että huh huh. Olipahan urakka.

Yhteisöihin osaksi pääseminen ja seurojen toimintakulttuuriin hyppääminen täytyi tehdä viime kaudella kolme kertaa alusta alkaen. 

– Ihmisiä pyörii ympärillä, aina esittäydyt uudestaan ja yrität päästä arkeen mukaan. Se on henkisesti kuormittavaa. 

– Sosiaalisesti olin loppu. 

Ikonen on harjoitellut syksyn aikana pääosin yksin. Hän on käynyt myös KalPan U20-joukkueen mukana joukkuetreeneissä. Sopimukseton aika on venähtänyt, mutta Ikonen on kokenut tilanteen jopa itselleen edulliseksi.

– Jotenkin on hyväkin, ettei heti ole tarvinnut hypätä mihinkään. Sai käytyä asiat läpi ja keskityttyä asioihin, joita on ollut syytä vahvistaa.

Viiden edellisen kauden aikana Ikonen on pelannut seitsemässä eri joukkueessa. Pestit ovat olleet korkeintaan yhden kauden mittaisia. 

– Tämä on vain jotenkin lähtenyt näin. Parasta olisi, kun saisi jatkumoa ja pystyisi rakentamaan sitä tilannetta. Mutta kyllä monet seurat ovat näihin pätkäsopimuksiin siirtyneet. 

Ikonen on pelannut SM-liigassa kaikkiaan 505 ottelua tehopistein 82+86=168. KalPa-kasvatti pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa kaudella 2007–2008.

Jukurien kultakypärä repi vastustajan paidan riekaleiksi 0:48
Jukurien kultakypärä repi vastustajan paidan riekaleiksi

Lue myös:

    Uusimmat